dijous, 26 d’abril del 2012

Bacallà a la llauna

Un clàssic entre els clàssics que no podia faltar: el bacallà a la llauna! Una altra de les receptes  que no podem deixar de fer a casa,  i és que ens encanta el bacallà i amb aquesta recepta queda exquisit!

Ingredients (2 persones):
4 talls de bacallà salat
4 o5 grans d'alls
julivert
pebre vermell
1 tomàquet vermell
pa ratllat
vi blanc (1 cullerada)

Primer de tot, ens caldrà posar a dessalar el bacallà, per tant, 3 dies abans posarem els talls en remull amb la pell cap amunt en un bol ple d'aigua. Durant aquests dies, canviarem l'aigua un parell de cops.

El dia que haguem de cuinar-los, els treiem de l'aigua, els escorrem, i els enfarinem. Un cop ben enfarinats, els posem en una paella amb oli calent. Els anem tombant perquè es facin per tots costats, però no cal que estiguin molt de temps al foc, si no s'assequen excessivament. Els traiem i els reservem.

En el mateix oli del bacallà, hi afegim una cullerada de vi blanc i el tomàquet ratllat. ho deixem coure una mica i llavors hi afegim el julivert trinxat i els alls pelats i també tallats ben petits, hi dónem un parell de tombs. Immediatament, hi afegim el pebre vermell. Ho retirem del foc.

En una llauna que pugui anar al forn, posem els talls de bacallà i pel damunt, la salsa. Hi tirem una mica de pa ratllat i un raig d'oli i ho posem al forn uns minutets. Ja està llest per servir. Ho podem acompanyar de mongetes seques cuites.

4 comentaris:

Amadeu Carbó ha dit...

Genial el blog i les receptes, sóc Amadeu Carbó i no he trobat manera de contactar amb vosaltres, us deixo el meu correu amadeucarbo@gmail.com

Anònim ha dit...

Coi... És possible que no tinguis cap recepta de lluç? Acabo d'entrar al teu blog expressament, perquè volia cuinar lluç... i em costa de creure que no en tinguis cap...
Bé, fins una altra... Espero que hagin anat bé les vacancetes de Pasqua per la Segarra...

(Fins demà a les 9...)

Anirac ha dit...

anònim....no, no en tinc cap..no m'agrada gaire! Les vacances molt bé gràcies!! doncs ens veiem demà (?)

Anònim ha dit...

Al final he anat a lo fàcil... lluç enfarinat i fregit... :(
Però estava molt bo, pq era fresc!!! :)))

Seguidors