dimecres, 9 de maig del 2018

Coca de llardons d'Olot


Si pensem en gastronomia a la comarca de la Garrotxa segurament pensarem en embotits (que són excel·lents, no cal dir-ho), però potser no tant amb postres típics i en canvi, en tenen una bona pila: el més famós probablement el tortell d'Olot, però també tenen la tortada, les flaones .... i la coca de llardons, que no és feta amb pasta de full, si no que té una consistència tipus pa de pessic i un fort gust a llimona....per dijous Gras varem buscar per internet la recepta de la coca de llardons d'Olot i la única recepta que hem trobat és d'un famosíssim bloc gastrònomic en castellà (aquí); nosaltres n'hem fet algunes modificacions bàsicament per "culpa" del que teníem a la nevera....el resultat: èxit absolut! us animem a cuinar-la i/o tastar-la si visiteu la comarca!

Ingredients:

200 g de llardons
350 g de farina de força
25 g de llevat de forner
200 ml de llet
1 llimona o dues (nosaltres una taronja)
50 g de mantega a temperatura ambient
100 g de sucre
1 ou
1 pessic de sal
10 g de matafaluga

1 grapat de pinyons
sucre per empolsinar la coca per damunt
anís per regar la coca

Començarem per a trinxar els llardons i els reservarem. Ratllarem la pell de la llimona ( taronja en el nostre cas) i la reservarem.

En un bol, barregem la farina, la llet, el llevat, l'ou, la mantega , el sucre i la sal. Hi afegim també la pell de taronja ratllada i la matafaluga trinxada i els llardons. Treballem fins a tenir una pasta homogènea i que no s'enganxi a les mans. Deixem reposar en un lloc lluny de corrents d'aire i tapa amb un drap fins que dobli el volum.

Mentrestant, untem amb oli una llauna que pugui anar al forn. Encenem el forn a 180º.

Quan la pasta hagi llevat, amb les mans untades amb oli, la repartim per la llauna i hi tirem pel damunt els pinyons i el sucre al gust. Enfornem i deixem que cogui fins que sigui cuita.

Per a saber si es cuita, la punxem amb un escuradents i si surt net, la coca ja la podem treure del forn. La ruixem amb l'anís i deixem que es refredi damunt d'una reixeta.


Seguidors