dissabte, 10 de febrer del 2018

Lassanya de carabassa i botifarra de perol


Una recepta diferent per a menjar carabassa....en lassanya...a la xarxa italiana trobareu diverses variants amb o sense carn, nosaltres les hem "adaptades" afegint-hi botifarra de perol..també hem fet servir una carbassa hokkaido que no cal pelar....la quantitat de carabassa està posada un xic a ull perquè no varem pesar-la i no podem concretar el pes més enllà que era d'aproximadament un kilo

Ingredients (4 persones):

1 kg aprox. de carbassa hokkaido
1 botifarra de perol petita
1 ceba petita
1 all tendra
1 got de vi blanc

per la beixamel:

500 g de llet
40 g de mantega
3 cullerades ben plenes de farina
una mica de canyella en pols
una mica de nou moscada en pols

formatge ratllat
mantega
unes 12-14 plaques de canalons


Començarem per a fer bullir o fer al forn (amb sal, etc) la carabassa fins que sigui cuita, sense llavors , però en el cas de la varietat japonesa es pot fer amb pela i tot. Quan sigui cuita, la retirem del foc, la deixem refredar i l'aixafem (la polpa) amb una forquilla i reservem.

En una cassola grossa sofregim la ceba tallada ben fina i l'all també ben picolat. Quan comenci a transparentar, hi tirem el vi blanc i deixem evaporar i reduir de nou. Afegim la botifarra de perol esparrecada i deixem que cogui.

Quan la botifarra sigui cuita, hi afegim la carbassa triturada i barregem bé, salem i empebrem. Deixem coure uns minuts rectificant de sal i pebre negre. Reservem.

Mentrestant bullim les plaques de canelons segons les instruccions del fabricant i amb aigua abundant.

En una llauna que pugui anar al forn, hi posem una primera capa de plaques de canelons i al damunt la barreja de botifarra i carbassa. Damunt hi posem una altra capa de plaques i una segona capa de farsa. Acabem amb una tercera i última capa de plaques de canelons. Reservem.

A part, fem una beixamel de la forma habitual. (aquí). L'aboquem pel damunt de la lassanya i hi posem una mica de mantega pel damunt i empolsinem bé amb formatge ratllat. Ara només ens faltarà posar-la a gratinar i servir-la!

(La carabassa la podem coure amb alguna herba per a donar-li més gustet: romaní o salvia per exemple)

Aquest plat es pot deixar preparat d'un dia per l'altra amb la beixamel ja feta i sense la mantega i el formatge o sense la beixamel i a l'últim moment fer la beixamel








Seguidors