dilluns, 18 de setembre del 2017

Arròs amb colomí


Últimament hem estat "treballant" el tema dels arrossos i avui presentem aquest amb colomí. L'acompanyament de verdures ha tornat a ser garrofons i mongeta verda que teniem a la nevera, però es pot fer també amb carxofa per exemple. El colomí no es troba fàcilment a Barcelona, però pels volts de Nadal sí es possible de trobar-ne a les parades de la plaça.


Ingredients (2 persones):
1 colomí (la meitat per cada comensal
160 g d'arròs
un grapat de garrofons
un grapat de mongetes verdes
1/2 ceba
2 tomàquets madurs
1/2 pebrot verd
1 tros de pebrot vermell
2 grans d'all
julivert
el fetge del colomí
farigola


En una cassola de fang, daurarem el fetge del colomí. Quan  tingui color, el retirem i el posem al morter.

Enrossim llavors el colomí tallat per la meitat o a quarts segons el gust.

En el mateix oli, sofregim els alls (o l'all) sencers i pelats i el julivert i quan comencin a enrossir, els retirem i els posem al morter. Hi afegim llavors la ceba picolada fina, la farigola i deixem coure a foc baix fins que comenci a transparentar la ceba. Hi afegim els pebrots també ben picolat i deixem coure. Quan el sofregit sigui ben cuitet, hi afegim el tomàquet ratllat i deixem que el sofregit es concentri.

A part, en força aigua, fem bullir les mongetes verdes i els garrofons. Mantenim l'aigua calenta si la verdura es cou abans no tinguem el sofregit enllestit.

Afegim al sofregit el colomí  i hi retirem la branca de farigola  i passats uns minuts, hi tirem l'arròs. Hi donem un parell de tombs i deixem coure uns minuts el conjunt. Hi afegim el brou de coure les verdures a raó de dues mesures d'aigua per mesura d'arròs (pot variar una mica segons el tipus d'arròs). Escorrem les mongetes verdes i els garrofons i les hi afegim també.

Fem la picada del fetge , els alls, julivert, sal i pebre negre.

Posem la cassola a foc fort i quan tot comenci a bullir, el baixem. Deixem coure uns 12 minuts , a mitja cocció i hi afegim la picada. Si fos el cas, rectifiquem de sal, deixem coure un minut més i apaguem el foc. Deixem reposar cinc minuts més.

1 comentari:

El pare ha dit...

Un arròs potent i poc habitual, tal com bé dius no és fàcil trobar colomins.
Una abraçada.

Seguidors