divendres, 12 de maig de 2017

Arròs amb tripa de bacallà i botifarra negra


Fa un temps varem comprar uns trossets de tripa de bacallà i vam decidir fer-ne un arròs amb ells i amb una mica de botifarra negra que ens quedava a la nevera....


Ingredients (2 persones):

160 g d'arròs
320 g de brou suau o aigua
120 g de tripa de bacallà
4 o 5 talls de botifarra negra
1 grapat de moixernons secs
1 pastanaga
1 api
2 tomàquets madurs
1 ceba petita
1 pebrot verd (un tros)
1 got de vi blanc
1 o 2 alls

El dia abans, posem en remull la tripa de bacallà amb força aigua.

Al matí,posem en aigua els moixernons perquè s'hidratin.

Trinxem les verdures ben petitones i fem un bon sofregit amb elles, excepte el tomàquet en una cassola de fang.

 Mentrestant, posen un pot amb aigua al foc i bullim uns minuts la tripa en ell escorreguda de l'aigua on l'hem tinguda tota la nit. Per tal que els sofregit es concentri bé, hi afegim un got de vi blanc i deixem que s'evapori. Afegim el tomàquet ratllat , salem i deixem que tot es concentri. Si cal, hi afegim també una micona d'aigua de bullir la tripa.

Atenció! després de bullir uns minuts la tripa la retirem de l'aigua i la posem en aigua freda per tallar-ne la cocció, però guardem l'aigua de bullir-la, perquè l'afegirem a l'arròs.

Quan el sofregit sigui ben concentrat, hi afegim els moixernons escorreguts, la tripa tallada a trossets i l'arròs. Hi donem un parell de tombs i hi afegim l'aigua de bullir la tripa bullint (veure proporció a la llista d'ingredients). Deixem que arrenqui el bull a foc fort i llavors reduïm el foc.  Quan l'arròs sigui quasi fet, hi afegim pel damunt els talls de botifarra negra. Rectifiquem de sal.

Passats 20 minuts, apaguem el foc i deixem reposar 5 minuts més.

1 comentari:

El pare ha dit...

Aquest arrosset fa molt bona pinta. M'agrada la cuina d'aprofitament perquè, a més, permet experimentar noves combinacions, sovint amb resultat sorprenents.
Una abraçada

Seguidors