dilluns, 6 de març del 2017

borraines amb mel

Feia molt de temps que anàvem darrera de fer aquestes postres! són típiques de la zona de l'Ebre i de 'època de nadal segons tenim entès. A la xarxa hi ha diverses versions amb petites variants; a la foto ens han quedat una mica blanquetes perquè eren les primeres....

La borraina es pot trobar a alguns mercats a Barcelona: Santa Caterina, Sagrada Familia i suposo que a d'altres...Tal i com ens va dir la pagesa de Santa Caterina que ens les va vendre: a l'Aragó se'n mengen els tronxos i a l'Ebre les fulles....compte que punxes una mica! però en coure-les no es noten gens , no patiu!!


Ingredients:

fulles de borraina o borratja ((Borago officinalis)
mel

una cullerada sopera de matafaluga ben plena
farina
aigua
un raig d'anís dolç
una pela de taronja


Fem una infusió amb l'aigua la matafaluga i la taronja. Deixem refredar.

Fem una pasta bastant densa amb la farina, l'anís dolç al gust i la infusió. Passem les fulles de borraina ja netes per la pasta i quan estiguin ben arrebossades, les fregim en oli calent. Posem les fulles en paper absorbent per treure'ls-hi l'excès d'oli i després les posem en un altre plat i les "amanim" amb un rajolinet de mel (si pot ser, que no sigui de fàbrica! hi ha molts artesans i molts llocs on comprar mel produïda més artesanalment i val la pena de comprar-ne!!)

Seguidors