dilluns, 17 d’octubre del 2016

Coques de dacsa

Feia temps que anàvem darrera d'aquesta recepta valènciana...coques de dacsa o coques a la calfor, que es fan amb farina de blat de moro (dacsa, que en diuen allà) . Molt bones, divertides per menjar amb mainada i les coques es poden tenir fetes crues i coure-les a l'últim moment!

Ingredients (unes 10):

per les coques:

260 g de farro (farina de blat de moro)
1 got d'aigua
1 dit del mateix got amb oli
sal

pel farcit:

1 llauna de tonyina
7 o 8 anxoves salades
1 ou dur bullit i trinxat
tomàquet sofregit

una tasseta amb una mica d'oli per a fer les boles de pasta

També (cal tenir-ho preparat):
1 bossa de plàstic tallada per la meitat
11 o 12 quadradets de paper de forn d'un pam per un pam
2 plats de la mateixa mida

En un cassonet hi posem l'aigua, la sal i l'oli i ho fem bullir. Deseguida hi afegim la farina de blat de moro i ho barregem tot fins a tenir una pasta. Encara calenta, ho traiem del cassó i ho passem al marbre enfarinat i la bolagem. Fem porcions en forma de piloteta amb les mans untades amb oli.

Cal que la pasta encara sigui tèbia, si no , se'ns trencaran deseguida les coques.

Damunt d'un plat, posem un tros del plàstic, damunt la bola de farina de blat de moro, l'altre plàstic i ho "aixafem" tot amb l'altre plat. Així trindrem les coques ben formades i rodones. Posem la primera coca damunt d'un paper de forn i ho tapem amb un altre paper, damunt d'aquest i posarem la segona coca i tornarem a tapar i així fins a acabar les coques. Ara, si ho volem, ho podem tapar i guardar a la nevera per l'endemà.

Si no, posem una paella de la mida de les coques al foc amb una miqueta d'oli I quan sigui ben calenta hi posem la primera coca (va molt bé ajudar-se del paper de forn). La fem coure per les dues bandes fins que tingui un color groget i torradet i reservem.

Portem a taula les coques i també ,en bols o tassetes, les anxoves, la tonyina esmicolada, el tomàquet sofregit i l'ou trinxat i cada persona es posa el que vol en  la proporció que li vingui de gust , plega la coca i ja se la pot menjar!! (ull! que atipem força)



1 comentari:

trifasic de baileys ha dit...

doncs molt bona ha de ser , i versàtil! de fet la pots fer servir com a base de pizza no??! m'agrada i me l'apunto! petons

Seguidors