dimarts, 30 d’agost del 2016

Mandonguilles amb mongetes de Santa Pau



Avui publiquem la recepta d'una companya de feina..bé, no exactament, per què originariament la recepta es fa amb cigrons, però no en teniem i en canvi, teniem uns fesols de Santa Pau ja cuits i preparatss.  Com veureu, ens queda un plat ben complert...(i deliciós!)

Ingredients (2-3 persones):

300 g de fesols de Santa Pau ja cuits (de fet, hauria de fer-se amb cigrons)
250 g de carn picada de vedella i porc barrejades (aproximadament)
1 ou
farina de galeta
2 alls
1 ceba mitjana
1 fulla de llorer grossa
julivert al gust
2 o 3 tomàquets madurs (jo, 200 ml de tomàquet cru ratllat de llauna)
canyella en pols
farina

Començarem per fer les mangonguilles, barrejant un gra d'all picadet fi, el julivert picat, les carns, la canyella i l'ou sencer cru. Fem una pasta de tot plegat i hi afegim farina de galeta per a obtenir una consistència que es pugi manipular i formar les mandonguilles. Salem i empebrem al gust. Formem les mandonguilles i les arrebossem amb farina.

Fregim les mandonguilles en oli i les reservem. No cal que es coguin del tot, només que agafin coloret.

En una cassola, començarem a sofregir l'all sencer (1 o 2 al gust) fins que enrosseixi. Retirem i reservem. En el mateix oli, hi aboquem la ceba picada fina i la fulla de llorer i deixem que cogui. Salem i empebrem. Quan sigui quasi transparent, hi afegim (opcional) una mica de vi blanc i deixem que s'evapori (jo no ho vaig fer). Afegim després una picada amb els alls prèviament enrossits i el julivert. Afegim el tomàquet i deixem que es redueixi. A foc baix!

Quan el tomàquet sigui ben concentrat, hi afegim les mandonguilles i immediatament, les mongetes. Rectifiquem de sal si cal. Deixem que faci xup-xup uns 5 minuts i ja ho tenim!



Seguidors