dijous, 4 d’agost del 2016

Cassola de bacallà amb caragols

Aquest plat potser és un pèl contundent per l'estiu; i és que de fet el vam fer per Quaresma però havia quedat arraconat; al final hem decidit penjar-lo de totes totes encara que no sigui ara la millor època per tastar-lo. L'hem tret d'un llibre de cassoles de tros tradicionals de la Noguera.

Ingredients (4 persones):

8 talls de bacallà ja dessalats
5 o 6 cargols per persona ja enganyats i cuits
150 g de pèsols congelats
1 carxofa per persona
1 fulla de llorer
1 ceba ben picolada
1 cullerada sopera de farina

per la picada:
6 o 8 ametlles torrades
julivert
1 o 2 grans fregits.

Enfarinem i fregim el bacallà. Reservem.

En el mateix oli,fregim els alls i els posem al morter. Després sogregim la ceba picolada finissima amb la fulla de llorer .

Mentrestant, bullim els pèsols i les carxofes netes i tallades a octaus. Aprofitarem l'aigua per a fer la salsa. També aprofitem i fem la picada amb les ametlles, el julivert i els alls que abans hem fregit.

Quan la ceba estigui ben cuita, hi aboquem l'aigua calenta (sense els pèsols  les carxofes que reservarem) i la farina. Barregem bé i constanment perquè no hi hagi grumolls, si ens fa por que se'n facin, hi podem passar el túrmix. Salem i empebrem. La salsa ha de quedar densa però més fluïda que una beixamel. Hi afegim el bacallà i la picada. Deixem que cogui tot junt un parell de minuts, i hi afegim també els pèsols, les carxofes, els caragols ja bullits i la picada. Sacsegem perquè tot es barregi i deixem que faci xup-xup dos o tres minuts més.

Servim calent.

Seguidors