divendres, 29 de juliol del 2016

Popets estofats

Una recepta amb popets tret del mític "la teca" del cuiner Ignasi Domènech. Un estofat dels de fer xup-xup i que estan per sucar-hi pa!

Ingredients (2 persones):

300 gr de popets aproximadament
2 o 3 patates mitjanes
2 o 3 cebes mitjanes
2 o 3 tomàquets ben madurs ratllats
2 o 3 alls
2 fulla de llorer
farigola al gust
1 presa de xocolata
1 got d'anís sec
1 got de vi negre
una mica de safrà
10 o 12 ametlles torrades
julivert trinxat al gust
pebre blanc

Sofregirem en una cassola els alls fins que agafin color però no es tornin negres. Els retirem i els reservem.

En el mateix oli, sofregirem la ceba picolada ben fina amb el llorer i la farigola. Quan comenci a tornar-se transparent, hi afegim el julivert trinxat i el tomàquet ratllat. Deixem que es concentri el sofregit. Hi afegim els popets, les patates pelades i tallades a rodanxes finetes (*). Salem i empebrem. hi afegim , quan comenci a bullir , l'anís i el vi, abaixem el foc i tapem l'olla perquè es vagi coent.

A part, fem una picada amb el safrà, els alls enrossits, la xocolata i les ametlles torrades, amb una mica de sal.

Quan la picada estigui ben fineta, hi afegim una mica de salsa fins deixatar-la i ho afegim al cuinat. Tapem de nou, i deixem que faci xup-xup fins que les patates siguin cuites. Si cal, hi afegim un cullerot d'aigua calenta. Quan ja sigui quasi cuit, rectifiquem de sal. Parem el foc i servim.

(*) Per aquests guisats, el millor es començar a tallar la patata amb el ganivet, però acabar esqueixant-les amb les mans, així deixent anar més midó i el suc es concentra més i queda més saborós.

Seguidors