divendres, 8 de juliol del 2016

Coca de pèsols

Si seguiu una miqueta el meu bloc, ja haureu notat que ens agraden molt les coques..en aquest cas, hem fet una recepta valenciana, una coca de pèsols! Si us fixeu en la foto, la coca ha quedat un pèl gruixudeta, però això depen molt de com l'arribeu a estirar a la llauna. Si us en sobra pasta la podeu congelar; però millor ho feu abans no comenci a llevar.

Ingredients (3-4 persones):

pel farcit:
500 g de pèsols congelats
2 cebes tendres

per la pasta:

200 g de farina
150 g d'aigua
un pessic de sal
una miqueta de sucre
1 cullerada sopera d'oli
1 culleradeta de cafe de llevat de forner en pols

Començarem per pelar i tallar la ceba. Fem suar la ceba en una paella a foc suau, fins que quedi transparent.

Bullim els pèsols amb aigua amb sal. Quan siguin cuits, els colem, passem per aigua freda i els barregem amb la ceba. Reservem.

Per a fer la pasta : en un bol gros, barregem tots els ingredients i un cop tinguem una pasta homogènia, ho passem al marbre lleugerament enfarinat i la treballem una mica. Ho tornem al bol i deixem que dobli el volum.Taparem elbol amb un drap  i el posarem en un lloc sense llum directa i sense corrents d'aire.

Quan la pasta hagi llevat, l'estirem amb el corró i la posem damunt d'una llauna que pugi anar al forn prèviament enfarinada. Hi escampem pel damunt els pèsols i la ceba i ho amanim amb un fil d'oli. Deixem que torni a pujar un xic la pasta. Ho enfornem a foc calent (180º).

Quan la coca sigui cuita, parem el forn i  ho deixem reposar uns minuts més.

atenció! si mentre cou el recapte es cou massa, ho podem tapar amb paper de forn.En aquest cas, és molt recomenable per evitar que es cremin els pèsols.

Servim calenta o freda amanit amb una miqueta d'oli.



Seguidors