dilluns, 4 de juliol del 2016

Albergínies a la manera de Fra Sever d'Olot

Una de les receptes d'albergínies del llibre de Fra Sever d'Olot i el seu "Llibre de l'art de Quynar" manuscrit gironí de l'any 1787....Són una mica díficils d'interpretar a voltes, per tant, n'hem fet una interpretació personal; a l'original sembla que faci un arrebossat del que naltros hem fet el farcit..

Ingredients (per 4 persones):
1 albergínia per persona
1ceba
alls al gust
1 o 2 claus d'olor
canyella, una culleradeta de cafè o bé un canonet sencer
menta trinxada
formatge ratllat

Comançarem per a tallar el peduncle de l'albergínia i fer-li un talla longitudinal de forma horitzontal que ens fara de "tapa". Amb molta cura, la buidem i reservem la carn que hi traiem. Salem l'interior i deixem que perdi una mica d'aigua.

En una paella, sofregim la ceba ben picolada i la "carn" que hem tret de dins de l'albergínia també tallada ben petita. Hi afegim els claus d'olor, sal i pebre negre i la canyella. quan comenci a transparentar, hi afegim el formatge i la menta. Remanem i apaguem el foc i deixem refredar.

En una cassola o llauna que pugui anar al forn, posem un llit de verduretes (en el nostre cas, tomàquet a rodanxes) amanim amb oli i sal i hi posem les albegínies al damunt ( tapades amb la tapa que hem fet al principi).

Enfornem a 150º fins que les albergínies siguin cuites. Si veiessim que es cremen, les tapem amb paper de cuina. Servim calentes.

Seguidors