dimecres, 11 de maig del 2016

Coca de pera i cansalada

Una altra recepta que barreja fruita i carn, en aquest cas, cansalada. Vam provar-ne una amb aquests ingredients al poble d'Arbeca i vam decidir fer-ne una versió un cop retornats a casa. En el nostre cas, vam fer servir cansalada viada, però si trobeu la típica cansalada de pitillo (assecada) de les Garrigues, millor que millor per a fer-la servir!

Ingredients (2-3 persones):

2-3 peres
1 ceba
15-16 tallets ben fins de cansalada
vinagre de mòdena
1 cullerada sopera de sucre
sal

per la pasta:

250 g de farina
150 g d'aigua
un pessic de sal
una miqueta de sucre
1 cullerada sopera d'oli
1/2 sobre de llevat de forner en pols

Començarem preparant la coca. En un bol gros, barregem tots els ingredients i un cop tinguem una pasta homogènia, ho passem al marbre lleugerament enfarinat i la treballem una mica. Ho tornem al bol i deixem que dobli el volum ben tapat el bol amb un drap en un lloc sense llum directa i sense corrents d'aire.

En una paella hi posem un raig d'oli i la ceba tallada a trossets no gaire fins i un pessic de sal. Quan comenci a transparentar, hi aboquem un raig de vinagre de mòdena i el sucre. Deixem que cogui i mentrestant, tallem les peres a daus i a mida que ho fem,les afegim a la paella. Deixem que cogui fins que siguin quasi bé toves del tot.

Quan la pasta hagi llevat, l'estirem amb el corró i la posem damunt d'una llauna que pugi anar al forn, prèviament enfarinada. Hi posem pel damunt la ceba i la pera i hi repartim els trossos de cansalada. Ho amanim amb un raig d'oli i ho enfornem a foc calent (180º).

Quan la coca sigui cuita, ho retirem del foc; si mentre cou el recapte es cou massa, ho podem tapar amb paper de forn.

Servim calenta o freda.







Seguidors