dijous, 31 de març del 2016

Faves i pèsols estofats

Les faves i els pèsols estan en temporada i seria una autèntica llàstima no aprofitar-ho. Aquesta recepta és fàcil (el més entretingut es desgranar les verdures), es cou tot sol i no cal "vigilar" l'olla gaire i el resultat és excel.lent!

Ingredients (2 persones):
1kg i mig de pèsols sense desgranar
1 kg de faves sense desgranar
1 tomàquet madur
1 ceba petita
3 o 4 alls tendres
un bon raig d'anís dolç
mig got d'aigua
1 fulla de llorer
1 branqueta de farigola

Comencem per desgranar les faves i els pèsols. Els reservem.

Fem un farcellet amb el llorer i la farigola, lligant-los amb paper d'embastar.

En una cassola que es pugui tapar, hi posem un raig d'oli i la ceba pelada i picolada ben fina. Deixem que es cogui a foc baix. Hi afegim els alls tendres pelats i picolats quan la ceba comenci a transparentar i el farcellet d'herbes. Deixem que cogui un xic més i hi afegim les faves, els pèsols i el tomàquet tallat a trossos. Deixem que es cogui un parell de minuts i hi afegim l'anís, deixem que cogui uns minuts més i hi afegim l'aigua i ho tapem tot.

Cal que cogui a foc baix i que quedi sucós. Si veiem que queda curt de suc, hi podem afegir una mica d'aigua. A l'últim moment, traiem el farcellet d'herbes, salem i empebrem. I ja ho podem servir.


Seguidors