dimarts, 10 de novembre del 2015

Farro amb formatge de cabra i figues

Aquí tenim una versió d'una recepta trobada a la xarxa (aquí)  per aprofitar les últimes figues de coll de dama de la temporada i també que teníem una bona quantitat de farro olotí per casa.Hi hem fet algunes variants, perquè no teníem alguns dels formatges que indica la recepta  al nostre rebost.

Ingredients (2 persones):

200 gr de farro (farina de blat de moro)
1 tall de formatge de cabra de rullo
1 cullerada sopera de parmeggià
1 branqueta de romaní
1 l. de brou suau
5-6 figues
1 cullerada sopera de sucre morè
1 got de vi negre
sal i pebre negre


Començarem per fer bullir el brou...quan estigui bullint, hi aboquem a poc a poc i sense parar de remenar, el farro. Remenem fins que sigui quasi cuit, hi afegim el formatge de rullo tallats a bocins i seguim remenant perquè es barregi bé tot. Salem i empebrem. Quan sigui del tot cuit i tingui una consistència densa, ho retirem del foc.  Deixem refredar una mica, remenant de tant en tant perquè no se'ns faci un tel al damunt o tapant amb paper film.

En una paella, hi tirem el sucre i quan comenci a desfer-se, llavors hi aboquem el vi i hi tirem la branqueta de romaní. Quan comenci a bombollejar, hi afegim les figues netes i tallades per la meitat. Deixem que cogui tot junt. Quan el suquet s'hagi reduït i les figues en siguin ben impregnades, ho aboquem pel damunt del farro i ja ho podem servir.

Seguidors