dilluns, 24 d’agost del 2015

Pollastre agredolç

Una recepta del llibre d'en Manuel Vazquez Montalban "receptari de cuina catalana", que ja sortia  al llibre "la cuynera catalana" publicat al 1835!. Com sempre amb el petit inconvenient que no hi posa mai proporcions....o sigui que ho hem fet tot una mica a ull.

Ingredients ( 4 persones):
1 pollastre tallat a octaus
un bon tall de cansalada
5 o 6 brins de safrà
orenga
1 fulla de llorer grossa
4 o 5 cullerades soperes de sucre
canyella
vinagre
2 rovells d'ou dur

En una cassola, torreu uns daus de cansalada. Quan siguin ben torradets, els retireu i els reserveu.

A la mateixa cassola amb un xic més d'oli, sofregir el pollastre. Quan sigui ben sofregit, hi tireu pel damunt aigua calenta fins a cobrir-lo. Hi afegim ,a més, safrà , orenga, pebre negre , sal i llorer. Tornem la cansalada la cassola. Deixem que cogui a foc lent.

A part, fem una salsa de consistència tipus natilles amb el sucre, la canyella en pols i el vinagre. Quan sigui mig cuit el pollastre i l'aigua reduïda, hi afegim aquesta salsa. Deixem que segueixi coent. quan no faci olor a vinagre, hi afegim els rovells d'ou dur triturats per fer que la salsa quedi espessa.

Deixem que segueixi coent a foc baix fins que el pollastre estigui fet i la salsa tingui una consistència densa


Seguidors