dilluns, 29 de desembre del 2014

Bastonets de comí i matafaluga

Quan erem petits i acompanyavem a ma mare a comprar a plaça sovint de tornada ens compràven en el forn uns bastonets de pa que estàven boníssim; no teníen res d'especial, eren fets de pa i estàven ben torrats, però a nosaltres ens encantàven.  Els podem fer a casa fàcilment amb la recepta de la coca de pa, i per donar-lis gustos diferents, els hi hem afegit a alguns comí i a d'altres matafaluga. En aquest cas, els vàrem fer aprofitant uns retallons de pasta de pa que ens varen sobrar. També hi podem afegir llavor de rosella o altres llavors o espècies que ens agradin.

Ingredients:

250 g de farina de força
5 gr de llevat de forner
5 gr de sal
150 g d'aigua
25 g d'oli d'oliva


llavors al gust: comí i matafaluga (nosaltres)

Esmicolem el llevat a la farina. En un bol, posem la barreja i hi afegim l'aigua, l'oli i la sal. Ho treballem fins a tenir una pasta homogènia. Ho passem al marbre prèviament enfarinat. Ho pastem i ho deixem reposar en un bol fins que dobli el volum. Igual com si volguessim fer pa.

Passat aquest temps, ho tornem a pastar breument i fem petites boles que estirarem fins a formar els bastons (d'un dit de gruix i un pam i mig de llarg). Arrebossem cada bastó amb les llavors que haguem triat.

Mentrestant, escalfem el forn a 220º i introduïm una llauna. Repartim els bastons damunt d'una plàtera que pogui anar al forn untada d'oli o bé damunt d'una safata de silicona i enfornem; immediatament, aboquem una mica d'aigua calenta a la llauna perquè faci vapor i tanquem el forn. Deixem que coguin. Cal que estiguin ben cuits, però blancs per dintre.

1 comentari:

Pilar ha dit...

Que bons aquests bastonets!
Els faré un dia d'aquests.
:)

Seguidors