dimarts, 15 de juliol del 2014

Plum-cake clàssic


Una recepta clàssica anglesa, pot ser que no siguin les postres ideals per a un dia de forta calor, però durant la resta de l'any triomfareu amb aquesta recepta!

Ingredients (7-8 persones):
200 g de mantega
200 g de sucre llustre
4 ous
250 g de farina normal
75 g de panses de Corint
75 g de fruita confitada variada
75 g de cireres confitades
rom o conyac
més sucre llustre per decorar

Començarem per tallar la fruita confitada a daus. Barrejarem la fruita així tallada, les cireres i les panses i les deixarem en adob amb rom o conyac un oarell d'hores.

Cal treballar amb les mans la mantega estovada i el sucre llustre fins que quedi una pasta lligada i homogènia.

Un cop ben barrejat hi anirem afegint els ous sencers, un per un amb l'ajut del batedor. Quan tot estigui ben integrat, hi afegim la farina a poc a poc i sense deixar de treballar-ho.

Mentrestant escorrem be les fruites, les passem lleugerament per farina i les barregem amb la pasta.

Untem un motllo de plum-cake amb farina. Escalfem el forn a 170º.

Aboquem la pasta al motllo i ho introduïm al forn. Deixem coure durant uns 60 minuts (segons el forn, podrà variar). Veurem que pujarà (encara que no porti llevat) i que la part superior s'esquerda, és normal. Si s'enfosquís massa i encara no estigues cuit per dins (punxar-lo amb un escuradents), el tapem amb paper de cuina i deixem que s'acabi de coure. Quan sigui ben cuit (l'escuradents sortirà net, sense engrunes), el traiem del forn i deixem que es refredi dins del motllo. El traurem quan sigui quasi fred o fred, per evitar que se'ns trenqui.

Seguidors