dimecres, 15 de gener del 2014

Flam de mató amb sopa de cítrics

Unes postres senzilletes i no gaire enbafadores per aquestes dates post-nadalenques; la sopa de citrícs li dóna un cotra-punt que esta molt bé!

Ingredients (6 flams):

pel flam de mató:
200 ml de llet
3 ous
250 g de mató (nosaltres un del Cadí)
150 g de sucre (50 gr pel flam, la resta per fer el caramel)

per la sopa de cítrics:

mitja llimona
1 taronja
100 g d'aigua
100 gr de sucre
una mica de vainilla

6 flameres o motllos

Començarem per fer un almívar posant en un cassó el sucre, l'aigua i un trosset de veina de vainilla. Deixem que s'escalfi, bulli i es formi l'almívar.  Mentrestant exprimim la taronja i la mitja llimona (o podem fer servir mandarines o un altre cítric). Colem i afegim a l'almívar. Cal que ens quedi una mica dens tot plegat.

En un altre cassó, posem el sucre i deixem que es converteixi a caramel (color marró claret!), aboquem llavors el caramel líquit al cul de les flameres o dels motllos que tinguem preparats. Deixem refredar.

En un bol, batrem els ous i els hi afegim el mató, la llet i uns 50 g de sucre. Barregem bé fins que sigui homogeni i ho aboquem a les flameres.

Preparem una llauna que pugui anar al forn i li posem uns dos o tres dits d'aigua. Hi posem les flameres i enfornem a 180º. Deixem coure al bany maria fins que els flams siguin cuits. Per saber si són o no són cuits, els podem punxar amb un escuradents i sortirà net si el flam ja està llest.

Deixem refredar i girem el motllo damunt el plat de servir i aboquem el flam.

Posem la sopa de cítrics al voltant del flam i servim!

4 comentaris:

Tapa't de tapes ha dit...

Deliciós, Carina, el flam de mató és el meu preferit! I això de la sopeta de cítrics ho haurem de provar també...! Petons

sandra/ josemaria ha dit...

te questa bonissim

Mònica Tarradellas ha dit...

Això de combinar el flam de mató amb una sopa de cítrics em sembla una idea excepcional! La provaré! Petons!

A peu coix. Núria Sagués ha dit...

Ets la reina dels flams!

Seguidors