dilluns, 4 de novembre del 2013

Flam clàssic


Una recepta clàssica i d'èxit segur, el flam!

Ingredients (4 flams):

500 ml de llet
4 ous
100 g de sucre
1 canó de canyella
1 pela de llimona
50 g de sucre més per a fer el caramel

motllos per a flam

En una cassoleta courem els 50 g de sucre amb unes gotes d'aigua fins que es torni liquid i d'un color marronet clar. Ho abocarem en el fons de les flameres o dels motllos que anem a fer servir. compte! el caramel líquid crema moltíssim!

A part, posem en un cassó, la llet , el sucre la canyella i la pela de llimona i deixem que arrenqui el bull. Retirem immediatament del foc. I repetim l'operació tres cops perquè quedi ben infusionat. Colem la llet.

Quan sigui una mica freda, hi afegirem a poc a poc i remenant constantment, els ous batuts prèviament.  Cal que la temperatura de la llet hagi baixat força, si no, es coura l'ou i no ho volem, es clar!. Aboquem el preparat en els motllos.

A part, preparem un bany maria, es a dir, posen en un recipient pla aigua suficient perquè arribi a la meitat dels motllos. Fiquem ara, els motllos dins i tot el conjunt, al forn prèviament escalfat a 180º. Deixem que cogui fins a quallar. No hem d'omplir gaire el recipient del bany maria, no fos cas que l'aigua bullis i entressin gotes dins dels flams!

Un cop cuits (ho podem saber, punxant un dels flams amb un escuradents), els treiem del forn i del bany maria i deixem que es refredin. A l'ultim moment, si cal, els aboquem damunt d'un plat.

2 comentaris:

Tapa't de tapes ha dit...

T'ha quedat molt temptador, Carina! El meu preferit és el d'ou. Amb vainilla no m'acaba d'agradar, però amb canyella no ho he provat mai, i mira que és una espècia que m'hi agrada molt, a les postres. En prenc nota! Petons

trifasic de baileys ha dit...

per mi, el millor flam del món , el d'ou de tota la vida! quines ganes de fer-ne que tinc ara! em falten ous!! jej petons

Seguidors