dijous, 21 de novembre del 2013

Caramels salats (recepta d'en Jordi Roca)



Fa un temps el diari "La Vanguardia" va treure un suplement de postres del Celler de Can Roca, o millor dit, d'en Jordi Roca, i es clar, la temptació va ser massa forta i ens el vàrem comprar. Aquests carmels són molt fàcils de fer i tenen molt d'èxit. Em seguit la recepta fidelment però amb un petit canvi al final: hem fet servir uns motllos per donar-li forma: el primer cop vam intentar seguir la recepta i ens van quedar uns caramels molt, massa, plans. Els nostres motllos tenen forma de cor que no s'hi diu gaire, per tant, recomanem que si teniu algun motllo de bombons rodons o quadradets el feu servir que quedarà millor.

Ingredients (20-25 peces):
250 g de sucre
50 g de mantega
sal maldon

Fem un caramel sec amb el sucre. Cal que agafi un color marronet fos, brillant i lluent. Millor fer-ho a foc suau i anar vigilant-lo perquè no es cremi.

Un cop aconseguit el color marronet, retireu el sucre del foc i afegiu-li la mantega tallada a dauets. Remeneu constanment amb una cullera de fusta fins que sigui tot ben dissolt en el caramel.

Aboqueu damunt de paper sulfurat (de cuina) porcions del caramel o bé feu servir un motllo de bombons. Abans que no es refredi, tireu-hi una mica de sal pel damunt.

Deixar refredar de tot i ja tindreu uns caramels dolços i salats.

Atenció! molt de compte amb el caramel fos: crema moltíssim i cal anar amb molta cura. Si feu servir motllo, teniu dues opcions: a) posar primer la sal i abocar-hi el caramel damunt i quan el desmotllet tindreu el caramel, b) omplir els motllos i tirar-hi després la sal, heu de pensar en aquest cas, que la part de sota del caramel en el motllo serà en realitat la part que vagi a dalt i que es vegi (cal veure la sal), per tant aquesta opció es aconsellable si el motllo es rodó o quadrat sense gaires "virgueries"; si com en el meu cas, el motllo de bombó té forma de cor, millor ficar la sal primer i després abocar-hi el caramel.  No ompliu del tot el motllo perquè si no el caramel serà molt gros i  corrés el risc de cansar i tot ( a no ser que siguis molt llaminer).

1 comentari:

Tapa't de tapes ha dit...

Quina gràcia! No m'hagués imaginat mai fer uns caramels salats. Queden apuntats! Petons

Seguidors