divendres, 8 de febrer del 2013

Tripa a la catalana

Aquest plat feia molt de temps que no el cuinàvem a casa...al final ens vam decidir i aprofitant que les tripaires han revifat al mercat em varem comprar una. Actualment les vénen ja netes i cuites, només cal repassar-la la tripa que comprem per acabar de netejar-la i tallar-la a trossos quan arribem a casa.

Ingredients:
1 tripa (les vénen ja cuites)
1 ceba grossa
1 tomàquet madur
all
julivert
patates (opcional)
bitxo (opcional)

Començarem per pelar i tallar a trossets la ceba. Posarem en una paella un raig d'oli i hi tirarem la ceba. La deixarem coure fins que comenci a tornar-se transparent.

Afegim a la cassola la tripa ja tallada i deixem que cogui a foc viu. Amanim de sal i pebre. Si volem que siguin un poc coents,hi tirem un bitxo. Afegim llavors el tomàquet ratllat. Tapem la cassola i deixem que cogui, vigilem que no s'enganxin i que no es quedin sense suc, però tampoc que no en facin gaire.

A part, si volem afegir-hi patates, les tallem a rodanxes i les  fregim en oli o bé els hi donem un bull.

Afegim a la cassola una picada feta d'all i julivert i si es el cas, les patates. Tapem de nou, barregem tot el guisat i deixem que segueixi coent. Quan les tripes siguin ben rinxolades i la salsa lligada, ja estarà el plat llest. Recitifiquem de sal si fos necessari.

Seguidors