divendres, 1 de febrer del 2013

Capsetes de la Terra Alta

Aquestes postres, de fet , no només són típiques de la comarca de la Terra Alta, si no de totes les comarques de l'Ebre; però com que el primer cop que les vàrem veure va ser allà, ens permetem la llicencia de l'afegit. En aquesta ocasió ens van quedar una mica massa torradetes, doncs se suposa que han de quedar ben blanques.

Ingredients (12-14 capsetes):
3 clares d'ou
250 g de sucre
250 g d'ametlles pelades i torrades (laminades o en granet)
la pela d'una llimona ratllada

motlles de paper del núm. 8
màniga pastissera i complements

En un bol muntem les clares a punt de neu. Quan siguin ben muntades i fermes, hi afegim tot el sucre i la pela de la llimona i les tornem a batre de nou fins a aconseguir el punt de neu. Cal que ens quedin ben fortes i lluents. Va bé que les clares siguin velles, es a dir, que portin un parell de dies a la nevera.

Afegim a les clares, les ametlles laminades o en granet. Si les tinguéssim senceres, les podem trinxar amb un ganivet. Barregem amb cura i amb l'ajut de la màniga pastissera, farcim els motlles. no cal omplir-los molt, perquè s'inflaran molt al moment de coure'ls.

Mentrestant, haurem encès el forn a 190º. Quan ja tinguem tots els motllos plens, els posem damunt d'una llauna, ho posem al forn i les deixem fins que siguin ben cuites. Si veiem que agafen color, les tapem amb paper de cuina.

3 comentaris:

Tapa't de tapes ha dit...

Ei! També les vaig fer i penjar un parell de mesos i n'hi vaig dir merengues. No sabia que fossin típiques de la terra alta, que curiós! Em van agradar molt, i t'han quedat molt boniques!!

trifasic de baileys ha dit...

doncs no les coneixia pero si tenen clara, sucre i atmetlla m'ha d'encantar!!!! apuntada la recepta que es veu facileta! petons

No tot són postres ha dit...

Ben cert, per tots els pobles de la Terra Alta en trobes!

PTNTS
Dolça

Seguidors