diumenge, 13 de gener del 2013

Rajada à baiana

Avui i després de molt de temps de no penjar cap recepta de peix, ens hem decidit per aquesta recepta brasilera que fa temps va publicar el bloc "ler, comer e amar". Teníem una magnifica rajada a la nevera i per provar una cosa diferent (l'acostumem a fer amb patates) vam decidir fer-la seguint aquesta recepta que en realitat  no està pensada espresament per a aquesta mena de peix  però  que ens va quedar excel·lent!
 Els ingredients per a fer la salsa d'acompanyament no són gaire díficils de trobar: la llet de coco per cuinar avui en dia és pot trobar no només a colmados ètnics si no també a moltes grans superfícies i a supermercats de barri.

Ingredients (2 persones):
2 trossos de rajada ja neta (ho farà el peixater)
1 llauna de llet de coco
1 ceba petita
2 tomàquets vermells no gaire grossos
1 llima
1 manat de coriandre fresc
una mica de julivert
2 cullerades d'oli d'oliva


Començarem per posar a marinar la rajada amb la ceba pelada i picolada ben fina, el suc de la llima i el coriandre i el julivert picats també ben fins.Cal deixar-ho marinar com a mínim 1 hora.

Posem en una cassola, l'oli i hi sofregim una mica el tomàquet prèviament ratllat. No n'hem de fer una salsa concentrada, només donar-li uns tombs, escaldar-lo quasi bé. Afegim la rajada i els condiments, li fem donar uns tombs més i , amb molt de compte perquè no se'ns talli, la llet de coco. Per què no es talli la llet de coco va bé afegir a la llauna una mica del liquid calent de la cassola, perquè no hi hagi tanta diferència de temperatura entre ambdós, que és un dels motius (diuen) pel que es pot tallar. Un cop afegida la llet, remenem amb comte la cassola, salem, tapem la cassola i deixem que faci xup-xup fins que la rajada sigui ben cuita.

Tradicionalment s'acompanya amb arròs blanc i una mena de farinetes de tapioca (nosaltres no ho vàrem fer).

3 comentaris:

trifasic de baileys ha dit...

no l'he provat mai i segur que m'agradaria mooolt!! tinc curiositat per aquest peix!! petons

Teresa ha dit...

Jo tampoc l'he provat mai, haurem de fer-ho! no s'acostuma a veure'n oi?

sandra/ josemaria ha dit...

quina pinta mes bona

Seguidors