dilluns, 12 de novembre del 2012

Quiche de porro amb farigola i comí


Aquesta recepta d'avui és ben fàcil i ràpida de fer; té l'originalitat (diguem-ho així) de fer servir una verdura barata i que es pot trobar tot l'any, però bastant oblidada a la cuina i relegada, generalment , als brous i les sopes: el porro. El toc de la farigola i el comí fan definitivament "diferent" aquesta quiche.

Ingredients:

per la pasta:
200 g de farina
1 ou
100 g de mantega tova però no desfeta
sal

pel farcit:
2 o 3 porros grossos
100 ml de llet aprox.
2 ous
una culleradeta de postres de comí
farigola al gust
1 fulla de llorer
sal i pebre negre


Començarem per preparar el farcit: en una paella posarem un raig d'oli i el porro net i tallat a rodelles (la part blanca), la farigola i la fulla de llorer. A foc lent, deixarem que cogui una mica fins que es torni tou i el liquid s'evapori. Retirarem la fulla de llorer i hi afegirem el comí. Reservarem i deixarem refredar completament.

Prepararem la pasta: en el marbre ben net, abocarem la farina i hi farem una muntanyeta, amb els dits i o amb un got farem un forat al mig de la muntanya de farina on anar posant la resta d'ingredients (com si fos un volcà). Posem al centre del volcà, els ous , la sal i la mantega. Treballem amb una forquilla aquests ingredients i quan estiguin lligats hi anem tirant a poc a poc farina. A partir d'ara és millor treballar amb les mans. No s'ha de pastar en cap cas! més aviat, es formaran uns grumolls i cal anar ajuntant-los. Quan ja tinguem la pasta lligada, fem una bola i llavors amb el palmell de la mà, estirem els extrems de la bola fent 3 orelles; m'explico: seria fer-li a la bola de la massa tres orelles tipus Mickey Mouse, " recollir-les" i tornar-ho a repetir aquest operació tres cops. Encabat, tornem a formar la bola i la deixem reposar 20 minuts a la nevera, tapada amb un drap o amb un paper film.

Passat aquest temps, estirem amb el corró la pasta i la posem damunt d'un motllo per quiches. Amb les mans, acabem de donar forma a la pasta perquè s'adapti al motllo i retirar la pasta que ens sobri. Punxem amb una forquilla el fons del pastis perquè no es quedi bufat.

Aboquem en el motllo el farcit de porros. A part, batem els ous i hi afegim la llet. Salem i empebrem i ho afegim al pastís. Enfornem a 180 fins que el farcit estigui quallat i la pasta daurada.

4 comentaris:

Tapa't de tapes ha dit...

La provaré de fer, m'ha encantat això de l'afegit d'herbes i espècies. El romaní és molt aromàtic, i en vaig agafar ahir al bosc perquè vam anar a buscar bolets. I el comí és molt digestiu i bo!! Petons

Teresa ha dit...

M'agrada molt la quiche, del que sigui, aquesta ha de quedar molt bona i aromatitzada! l'apunto

sandra/ josemaria ha dit...

hummmmmmmmm que bo

trifasic de baileys ha dit...

ha d'estar de vici amb aquest punt d'herbes...petons

Seguidors