dilluns, 10 de setembre del 2012

Sorbet de menta

Aquesta recepta feia dies que la tenia pendent...ara que de nou ha tornat la calor, és d'allò més apropiada! ...Per celebrar el final de curs dels adults  de l'Escola Musics' son vàrem fer un soparet, cadascú es portava alguna coseta , i aquestes postres super-refrescants de l'Anna varen triomfar!!


Ingredients:
1 l. d'aigua
400 g de sucre
1 ram de menta fresca
1 o 2 llimones
2 clares d'ou


Posar al foc  1 litre d’aigua amb 400 g de sucre. Quan sembla que vol bullir, s’apaga i s’hi tira un ram de menta. Es deixa tapat fins que es refredi.

Quant sigui ja fred, s'hi afegeix el suc de 1 o 2 llimones, es treu el ram de menta i es posa al congelador. Quan gairebé ja està congelat (1 parell d’hores aproximadament), s’hi barreja la clara de 2 ous a punt de neu i unes quantes fulles de menta fresques amb el minipimer perquè doni color (i gust). (Atenció! en el cas de la foto, seria més aviat un exemple de massa menta!, amb una mica menys, hagués quedat més bo)

Es torna al congelador fins el moment de menjar i bon profit! (el sorbet de llimona es fa pràcticament igual, però les proporcions són per la mateixa aigua (1 litre), la meitat de sucre (200 gr), el suc de 2 llimones + la ratlladura d’una llimona)

3 comentaris:

sandra/ josemaria ha dit...

que bo te questa

Unknown ha dit...

En tots els sorbets s'hi posen clares muntades? una barreja de menta i llimona encara seria més refrescant?

Anirac ha dit...

hola!!
gràcies per comentar!!
Fruits Saborosos: sí, sempre se'ls hi posen clares muntades per donar-lis la textura, és la diferència amb els granissats que no en porten!! però si algun de la familia fos intolerant a les clares, les treus i ja està! ja tens un granissat bonissim i refrescant!!
Sí, la barreja queda molt bona!! (precisament tinc pendent de penjar una recepta que combina la menta amb la llimona!! je, je, us heu adelentat!!)

Seguidors