dilluns, 30 de juliol del 2012

Enreixat de pasta de full amb prunes i cansalada

Aquest enreixat o coca de pasta de full està igualment bona calenta que freda, però es clar en aquests dies i amb aquesta calorada, millor fred! Com a pícnic o sopar o dinar fred serà un èxit segur!

Ingredients:
200 g de pasta de full
6 claus d'olor
10 grans de pebre negre mòlt
200 g de prunes seques sense pinyols
1 tassa de vi ranci
150 g molt fins de cansalada de porc fumada
1 rovell d'ou batut (per a pintar l'enreixat)

Començarem per posar en un cassó les prunes amb unes cullerades d'aigua, les espècies i el vi ranci. Deixem que cogui a foc suau fins que s'estovin les prunes. Deixem refredar i les passem pel túrmix i si cal, hi afegim més aigua (sempre a cullerades).

Tallarem a trossets la cansalada de porc fumada i la saltarem sense oli en una paella fins que estigui un pèl cruixent. Reservarem.

Estirem la pasta de full i fem un rectangle.  Dividim mentalment en 3 parts : les dues de banda i banda seran per fer les reixes, la part del mig, l'omplirem amb el farcit. Farem unes tires amb el ganivet de forma paral.lela i començant per dalt a banda i banda del rectangle per a poder trenar-les . A la banda del mig: hi escamparem la meitat de la cansalada, posarem al damunt les prunes i damunt d'aquestes, la cansalada que ens quedi.

Trenarem l'enreixat de la següent manera: començant per una banda, agafarem una tira (la primera de dalt de tot)  i la passarem pel damunt del farcit, però no recte, sinó amb una mica d'inclinació cap avall. Agafarem la primera tira de la banda oposada i la `creuarem pel damunt de la primera tira. Agafarem la segona tira de la primera banda i la passarem pel damunt del puré i de les tires, encreuant-la de nou. Repetirem amb la segona tira de l'altra banda. Anirem repetint , fins acabar totes les tires, procurant que quedin fent un enreixat pel damunt de tot el puré. Pintarem amb ou batut.

Posem el forn a foc alt, uns 180º i quan sigui calent, hi posem l'enreixat. Millor amb unes gotes d'aigua envoltant la pasta de full (quan s'evapori, ajuda a pujar la pasta). Quan l'enreixat tingui un color ben daurat i cruixent, el traiem del foc i deixem refredar.

4 comentaris:

sandra/ josemaria ha dit...

bonissima amb aquest farcit de panses i cansalada

A peu coix. Núria Sagués ha dit...

Ha d'estar molt bona amb aquest farcit!

trifasic de baileys ha dit...

ostres pensava que era xocolata i em trobo amb un plat salaaat!!! que bo!!! petons

Fórmules Culinàries ha dit...

Nosaltres també ens decantem per menjar-lo fred! amb la calorada que està fent!!
Amb aquesta combinació ha d'estar bó per força!!

Seguidors