dimecres, 30 de maig del 2012

Pastís Musics' Son

Aquest pastís el vàrem tastar durant la festa nadalenca de l'escola Musics' Son, el va portar una de les companyes i molt amablement, ens en va passar la recepta. Porta cervesa, moscatell i anís, però no us espanteu!! amb la cocció l'alcohol desapareix i queda un gust boníssim i molt particular! La fruita seca i la confitada, si no en teniu prou o no teniu ben be les proporcions, les podeu variar al vostre gust; també queda boníssim si fem servir farina integral!

Ingredients (6-8 persones):

60gr. d'avellanes
60 gr. de panses
60 gr. d'ametlles crues i pelades
60 gr. de nous (òbviament pelades)
80 gr. de fruita confitada variada (cireres, taronja, préssec)
150 gr. de figues seques
 3 0us
150 gr. de sucre
125 gr. de mantega
100 gr. de cervesa negra
100 gr. de vi dolç (moscatell)
50 gr. d'anís
1 culleradeta i 1/2 de canyella
1 culleradeta de nou moscada
330 gr. de farina
1/2 sobre de llevat "Royal"
1 culleradeta i 1/2 de bicarbonat (jo no en tenia)
 i un pessic de sal

Trossejarem totes les fruites seques i confitades i les reservarem.

Barrejarem amb l'ajut del robot de cuina, els ous (clara i rovell) amb el sucre i quan estigui ben barrejat i ben escumós, hi afegirem la mantega tova, la cervesa, el vi, l'anís, la canyella i la nou moscada.

Seguidament s'hi afegeix la farina, el bicarbonat, el llevat i el pessic de sal. Poc a poc es va barrejant i a continuació s'hi afegeix la fruita seca que heu reservat i la barregeu. (tot plegat queda bastant espès).

Es posa en un motlle prèviament untat amb mantega i el posarem al forn, prèviament escalfat, uns 40 minuts a 180º (òbviament el temps pot variar depenent del forn de cadascú).

1 comentari:

Tapa't de tapes ha dit...

Carai! Aquest pa sí que és nutritiu de debò! Per fer un bon esmorzar, com ens diuen que hem de fer, i aprofitar per fer una bona excursió carregats d'energia!! Petons

Seguidors