dijous, 3 de maig del 2012

Pasta casolana a l'Eoliana

Aprofitant que ens van ensenyar com fer pasta casolana durant un curset, vam  fer uns espaguetis que tot i quedar una mica malforjats, estàven realment bons. Per amanir-los vam decidir cuinar una salseta siciliana, típica de les illes Eòlies; arxipèlag famós a la literatura clàssica per ser la llar del déu dels vents, Eòl, i per tant, un dels llocs on va fer cap Ulisses durant el seu viatge de tornada a Itaca. Es clar, amb aquest referents, i si hi sumem els volcans de Vulcano i Strombori, quan vàrem anar de vacances a Sicilia, era un lloc de visita obligada! . Per recordar la nosta estada allà per tant, vam decidir cuinar una de les receptes típiques de les illes (una altra bona raó per a visitar-les i per visitar Sicilia, a tot arreu pots trobar receptes típiques de la zona )  .
 Aquesta salseta té alguns ingredients que m'agraden molt i es repeteixen sovint a la cuina siciliana: tàperes i anxoves en salt. Ingredients senzills però aprofitats al màxim!

Ingredients ( 2 persones):
200 g de pasta fresca feta a casa (aquí)
5 o 6 tomàquets xerry
2 o 3 anxoves en oli
tàperes
fulles d'alfàbrega
1 o 2 alls
sal i pebre negre
bitxo (si es vol)

Començarem per a enrossir un o dos alls tallats ben petits en una paella amb oli. Quan comencin a agafar color, hi afegim les anxoves en oli i ho aixafem amb una forquilla. Hi tirem, tot seguit, els tomàquets tallats per la meitat. Deixem que es cogui una mica.

Quan siguin cuits els tomàquets, hi afegim, el bitxo, el pebre negre, l'alfàbrega tallada a trossos i les tàperes senceres. Donem un parell de voltes i ho traiem del foc.

A part, haurem bullit la pasta amb aigua i sal abundants, quan siguin al punt les retirem i colem. Ho posem damunt una plàtera de servir i hi aboquem la salsa calenta encara pel damunt.

També podem afegir la pasta bullida a la paella de la salsa i donar-hi un parell de tombs.

1 comentari:

trifasic de baileys ha dit...

la pasta casolana és la millor, i acompanyada d'aquests ingredients és tot un luxe!! petons

Seguidors