dilluns, 30 d’abril del 2012

Com fer ? ....pasta italiana a casa

Avui publicarem una manera fàcil de fer pasta italiana a casa sense màquines ni aparells especials; naturalment, si tenim la màquina de fer pasta italiana tot serà molt més fàcil! prò com que no acostuma a ser un estri gaire comú a les nostres cuines i sobretot, perquè naltros no en tenim, explicarem com es pot fer només amb l'ajut d'un corró de cuina i tallapastes. La recepta ens la varen explicar en un taller de cuina.

ingredients (per uns 500 g de pasta):
400 g de farina
4 ous
sal

farina a dojo per treballar damunt del marbre
corró de cuina
tallapastes
bol

màquina de fer pasta , si la tenim

Treballarem damunt del marbre de la cuina. Ens caldrà tenir força farina preparada pel marbre, les mans, el corró i per anar treballant la pasta. Com veieu fàcilment la proporció seria 100g de farina= 1 ou.

Començarem per barrejar en un bol la farina, els ous batuts i la sal. Treballem amb les mans fins tenir una pasta homogènia i formar una bola. Passem la bola de pasta al marbre enfarinat i seguim treballant, fins que la pasta no sigui enganxifosa. Ens ha de quedar una mica elàstica. Si la pasta ens queda seca, podem humitejar-la de la següent manera: en un plat posarem aigua i "sucarem" el palmell de la mà, tocarem i treballarem la bola de pasta de nou amb aquesta mà humida. Repetirem si cal. Taparem amb un drap de cuina i deixarem reposar durant un mínim de 15 minuts. S

Passat el temps de repòs, amb l'ajut del corró enfarinat i damunt el marbre també enfarinat, anem estirant la pasta fins a que ens quedi de gruix del paper de fumar. En aquest moment, i amb l'ajut del tallapastes farem els tortellini, ravioli o la pasta que vulguem (o que puguem segons els tallapastes) ; tindrem el farcit preparat i anirem posant una mica en una de les pastes retallades i tapant amb una altra. Per enganxar-les, podem humitejar les vores.

També podem fer espaguetis, en aquest cas i quan tinguem la pasta del gruix del paper de fumar, l'enfarinarem bé i amb l'ajut de les mans, l'enrotllarem com si féssim un cigar, però sense apretar gaire. Tallarem com si féssim porcions de braç de gitano i quan les desenrotllem tindrem els espaguetis. Segons la distància entre talls, podem fer espaguetis o cintes o el que vulguem.

Amb l'ajut del tallapastes podem tallar porcions rodones i després donar-lis forma de llacet, etc. cal una mica de traça: li fem un pessic al mig i llavors arruguem la pasta de les vores com si fos un acordió.

Un cop fetes les pastes, les podem deixar assecar una mica.  Ja estaran llestes per a bullir-les i coure-les al gust.

Si volem, podem fer pasta de "colors":

verd: afegint-hi uns espinacs bullits i ben triturats i eixuts a la farina (potser caldrà "eliminar" un ou o serà massa aigualit); per exemple per 400g de farina, anirà bé uns 50 gr d'espinacs bullits i escorreguts i 3 ous (i no quatre com tocaria)

taronja: idem amb carabassa.

vermella: afegint-hi una mica de concentrat de tomàquet que vénen a les botigues de productes italians.

(Si tinguéssim la màquina de fer pasta italiana, un cop deixem reposar la bola de pasta, la dividim en trossos i l'anem passant per la màquina segons les instruccions i el gruix que vulguem.)

2 comentaris:

trifasic de baileys ha dit...

Jo sobretot la faig per fer raviolis! queda tan bo!! petons

La cuina de l'Eri ha dit...

encara no m'he animat... a veure si ho faig que tinc moltes ganes! Petons

Seguidors