diumenge, 15 d’abril del 2012

Bacallà amb truita d'espinacs a la manera de les Garrigues

Una recepta típica de les Garrigues amb el bacallà com a plat principal...tot i que ja hagi passat la Quaresma, seguim aprofitant per a provar diferents receptes amb aquest peix que ens agrada tant i tant! En aquest cas, l'hem treta del llibre de receptes tradicionals de les Garrigues. Les proporcions estan fetes una mica a ull! El suc (a la foto) va quedar força fosquet perquè varem fer servir fesols de cella negra de Banyoles, que queden fosquets i enfosqueixen força el brou.

Ingredients (2 persones):

4 talls de bacallà sec
100 g de mongetes seques cuites (veure com) o fesols
 300-400 g d'espinacs frescos
2 ous
2 alls
pebre vermell

Començarem per a dessalar el bacallà 3 dies abans; per això el posarem en remull amb la pell cap amunt. Canviarem l'aigua un parell de cops durant aquest dies.

Courem les mongetes tal i com expliquem aquí. Reservarem part del suc de coure-les.

Fem una truita amb els ous, els espinacs i els fesols. La tallem a triangles i la reservem.

Enfarinem els talls de bacallà un cop trets de l'aigua i assecats amb un drap fi. Fregim en una cassola de fang. quan comencin a tenir coloret, els retirem i reservem.

En el mateix oli, hi tirem els alls tallats ben fins i quan comencin a agafar coloret ros, hi tirem el pebre vermell i immediatament (per evitar que se'ns cremi) una part del brou de les mongetes. Dissoldrem ,mentrestant, una mica de farina en una mica del brou i quan estigui ben desfet, ho afegim, Deixem que cogui i que la salsa s'espesseeixi una mica. Tornem a ficar-hi els talls de bacallà, el suc que hagin fet mentre els teníem a part, i la truita a trossos, deixem que faci xup-xup una estona i ja ho tindrem.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Però... quins són los fesols més adequats per fer aquesta recepta? Amb una altra classe de fesols, lo coloret de la salsa no quedarà tan fosc? És que a casa meua mengen molt pels ulls... i me fa por que la meua canalla arrufaran lo nas!

Anirac ha dit...

hola!
amb uns fesolets blancs tipus santa pau o amb mongeta del ganxet la salsa quedarà mmolt més clara i la truita també...la veritat és que va quedar el plat mooolt fosc :-) però els fesols de banyoles ja ho tenen això! quan els cous queden d'un color marró fosc i l'aigua de la cocció també, es clar!

Seguidors