dilluns, 2 d’abril del 2012

Arròs de bacallà a l'estil de la Noguera

 Per aquestes dates , i com no podria ser d'una altra manera, aprofitem per  anar fent diverses receptes amb el bacallà com a protagonista. La d'avui, l'hem trobada a la xarxa, a les pàgines de turisme de la Noguera i ens ha cridat deseguit l'atenció per la presència d'una espècie no gaire habitual a la nostra cuina, o com a mínim acompanyant el bacallà: la nou moscada.  Hem canviat una mica la recepta, bàsicament reduint al presència d'alls! 

Ingredients (2 persones):
2 talls de bacallà sec
160 g d'arròs
1 fulla de llorer
1/2 nou moscada sencera
1/2 cabeça d'alls
oli i farina per a fregir el bacallà
brou suau o aigua (el doble que el volum d'arròs)

Començarem 2 dies abans per a posar el bacallà en remull, amb la pell cap amunt. Canviarem l'aigua un parell de cops durant aquest procés.

En una cassola amb oli, fregirem un terç dels alls amb la pell i tot. Quan comencin a agafar coloret, els traurem i reservarem. Afegim un altre terç d'alls pelats i tallats a rodanxes primes, quan comencin a agafar color, els traiem també i els reservem. Per últim, afegim el darrer terç d'alls pelats i picolats ben fins. Quan comencin a agafar color, també els traurem i reservarem.

Escorrerem els talls de bacallà i els enfarinarem. Els posarem a fregir a la cassola on hem fregit els alls. No cal que coguin completament, només que agafin una mica de color. Els traurem del foc i un dels talls, l'esmicolarem. Reservem.

A la mateixa cassola, hi tirarem l'arròs, hi donarem un parell de voltes, i hi afegirem el llorer , la nou moscada, el bacallà i tots els alls. Tirem el brou calent i deixem que arrenqui el bull a foc fort. Quan comenci a bullir, comptem 5 minuts i abaixem el foc a foc mitjà. Deixem que cogui 15 minuts més.  Rectifiquem de sal. Quan sigui cuit, apaguem el foc i deixem reposar 5 minuts més. I ja ho podem servir.


1 comentari:

El pare ha dit...

Una manera molt curiosa i sorprenent de preparar l'arròs de bacallà, tant, com bé dius, per la nou moscada, com per la diferent manera de tractar els alls.
Serà qüestió de provar-ho.
Una abraçada.

Seguidors