dimarts, 10 de gener del 2012

Sopa de galets i pilotilles

 Un altre clàssic del Nadal: la sopa de galets i pilotilles. En el nostre cas, no contem mai a pes els galets si no que es fa un càlcul aproximat del que cadascun n'acostuma a menjar i es fa la suma; vaja, que estan contats! Si ets pot menjador amb 4 o 5 de galets grossos en tens prou, si no pots pujar fins a 10 o 12 , si ets mooolt menjador, doncs més!! Aquesta sopa ens pot anar bé acompanyada de la carn d'olla o bé per a menjar a l'endemà o al cap d'uns dies per aprofitar el brou que hagi sobrat (i els galets si també n'han quedat a l'envàs)

Ingredients (4 persones):
Galets: 4 o 5 per persona poc menjadora, 10 o 12 pels que sempre tenen gana, i anar sumant...
1.5 l. de brou (els galets grossos volen força brou)
12 pilotilles

per les pilotilles:
100 g de carn picada de vedella (pot ser barreja vedella i porc a parts iguales)
julivert
1 o 2 alls
1 ou sencer
farina de galeta

Es pot fer de moltes maneres..podem aprofitar el dia que fem el brou per a coure les pilotilles o preparar-les el dia que tinguem previst fer la sopa i coure-les amb els galets. Si les coem amb la resta de la carn d'olla, es bo tenir-les a part mentre bullin, ficades en un paquetet fet amb un drap net, o dins d'una cassoleta o en una xarxa, segons el que tinguem. La idea és que no ens calgui anar-les buscant després. si no que estiguin juntes.

En el nostre cas, les teníem cuites del dia abans, de quan vàrem fer l'escudella i la carn d'olla.

Si les fem al moment, ens caldrà començar per picolar molt petits els alls pelats i el julivert. Barregem la carn picada amb l'ou batut amb l'ajut d'una forquilla. Quan estigui ben barrejat, hi afegim l'all i el julivert i ho salem. Afegim farina de galeta perquè ens agafi consistència. Seguim barrejant fins a tenir una pasta homogènia. Formem pilotilles de la mida d'una nou aproximadament. Enfarinem.

Posem una olla al foc amb el brou i quan comenci a bullir, hi tirem els galets i ho tastem de sal. Si cal, rectifiquem de sal. Deixem que bulli. Quan faltin uns 10 minuts per estar cuits els galets, hi tirem les pilotilles si les hem fetes al moment. Si les teníem bullides d'abans, les podem tirar a l'olla 5 minuts abans.

4 comentaris:

conpanyvino ha dit...

Gràcies per la informació, pot ser ara és més fàcil trobar foie fresc, peró no sempre ho tenen a la Boqueria que és on he mirat, clar si és per encàrregat ja és una altre cosa...

trifasic de baileys ha dit...

M'encantaaaa!!!! nyam nyam

Cogollos de Agua ha dit...

Un lujo de receta!
Un beso

Gemma ha dit...

UN clàssic que no pot faltar mai a les taules de Nadal.

Seguidors