dimarts, 27 de desembre del 2011

Patates emmascarades

Aquest plat és molt típic de la comarca del Berguedà, i de fet, va ser allà on el vam provar per primer cop. Des de llavors, el fem sovint, ens va encantar per la senzillesa d'el.laboració i per lo bo que queda. De fet, no sabem si la nostra recepta és gaire ortodoxa, en tot cas és la nostra interpretació. Al restaurant on ens el van servir, l'acompanyaven també d'unes rostes de cansalada ben fregida, nosaltres no ho fem pas.

Ingredients (2 persones):
2 patates grosses
1 tros de botifarra negra
1 mica de llet (opcional)
sal, oli

Bullim les patates amb la pell i tot. Quan siguin ben cuites, les retirem del foc, i les pelem i reservem.

En una paella, hi tirem un raig d'oli i hi fregim la botifarra negra sense pell i esparrecada. Mentre la botifarra es cou, aprofitarem per a aixafar les patates amb una forquilla o passar-les pel passapurés. Salem i empebrem. Hi podem afegir un raig de llet per a fer-les més meloses.

Quan la botifarra tingui color i sentim la seva flaire,  serà el moment per a afegir-hi les patates. Remenem bé i deixem que es cogui tot junt uns minuts. Rectifiquem de sal si fos necessari i ja ho podrem treure del foc i servir.

3 comentaris:

Gemma ha dit...

Un plat d'hivern 100%. Boníssimes!

trifasic de baileys ha dit...

al meu pare li xifla!!! tinc una recepta d'aperitiu de patates emmascarades en tartaletes que va molt bé per quan venen invitats!! Petonets!

SUSANNA ha dit...

Hola guapa tu

a cada ens agrada de tota la vida, des de petita recordo que el pare sempre les preparava

que boooo
mil petonets Susanna

Seguidors