divendres, 9 de desembre del 2011

Arròs hindú amb llorer i cúrcuma

Aquesta recepta és una simplificació/adaptació d'una altra trobada en aquest blog, que malauradament porta un temps molt poc actiu. És fàcil i ràpid de fer i aconseguim un arròs molt saborós amb un fort gust de llorer i espècies i un pèlet picant ( o molt si us agrada així)

Ingredients (2 persones):
200 g d'arròs (millor basmati)
1 fulla de llorer
1 culleradeta de cúrcuma
oli i sal
1 trosset de bitxo (opcional, i si us agrada picant, n'hi poseu més)
500 g d'aigua (millor pesar-la)

Un parell d'hores abans, posarem l'arròs basmati en aigua. Cal canviar l'aigua un parell de cops fins que quedi "neta", és a dir, clara i transparent i no pas lletosa.
En un cassó que es pugui tapar, hi tirem un raig d'oli i quan sigui calent, el bitxo, el llorer i la cúrcuma. hi donem un parell de voltes i immediatament, afegim l'arrós ben colat. Remenem un parell de minuts fins que l'arròs s'hagi impregnat bé del color groc de la cúrcuma.

Hi tirem l'aigua freda, baixem el foc al mínim (important)  i tapem. No destaparem per res la cassola durant la cocció (perdríem vapor i ens arriscaríem a que quedés cru). Passats 15 minuts destapem i parem el foc. Ja tenim l'arrós cuit i a punt de menjar.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Aquest tipus de plats especiats m'encanten, el gust del llorer també i l'arròs em fascina... o sigui que és una recepta perfecta! jejeje
Petonets
Sandra

Seguidors