dilluns, 28 de novembre del 2011

Crema de carbassa amb formatge de Maó i farigola

Una crema saborosa i senzilla de fer...varem treure la recepta original de la web de la BBC i li hem fet uns retocs o adaptacions. La quantitat de carbassa està posada una mica a ull, la veritat és que la vàrem comprar fa ja uns dies i no recordem el pes original (tampoc no la vàrem pesar en el moment de cuinar-la).

Ingredients (2 persones):
1 ceba
1 o 2 alls
1 carbassa d'uns 300-400 g (aproximadament)
farigola al gust
formatge de Maó
oli, sal i pebre negre
aigua o brou suau

Posem la carbassa a coure al forn, aquest mètode de cocció ens evita haver de barallar-nos amb la pell de la carbassa (i és que estem molt comodons últimament). Si no la volguéssim fer al forn, caldria pelar-la en cru i afegir-la en el moment de coure la ceba (veure més endavant). Òbviament el gust no és ben be el mateix !
Quan sigui cuita, treiem la pell i les llavors, i aixafem fàcilment la carn amb una forquilla fins a tenir un puré.

En una olla grossa hi posem un raig d'oli i hi tirem la ceba i els alls  tallats  ben fins i una mica de sal; deixem que "suï" la verdura, es a dir , que comenci a coure's i deixi anar una mica d'aigua. Si tenim la carbassa en cru, l'afegirem ara, si l'hem cuit al forn, deixarem que la ceba estigui força cuita i comenci a agafar color i llavors l'afegirem.

Remenem una mica el puré i hi afegim la branqueta de farigola o les fulles, donem uns tombs a tot plegat  i hi afegim aigua  o un brou suau, amanim amb sal i pebre (compte! que el Maó és fort) i deixem que cogui tot plegat uns 10 minuts. Ara si volem, ho passem pel túrmix (imprescindible si hem cuit la carbassa directament a l'olla i no pas al forn) o ho deixem tal qual.

Mentrestant, ratllem el formatge de Maó i quan tinguem la quantitat que desitgem (dependrà del gust de cadascú), tirem una part a l'olla i en reservem una mica per la decoració. Deixem que bulli cinc minuts més, rectifiquem de sal i pebre i servim acompanyat del formatge ratllat.

2 comentaris:

trifasic de baileys ha dit...

Ohhh que bona i calentona...i a sobre amb formatge toma yaa!! petons

Gemma ha dit...

M'encanta la carbassa, m'ecanta el formatge de maó i m'encanta la farigola. Recepta apuntadíssima!

Seguidors