diumenge, 2 d’octubre del 2011

Esqueixada


Una altra amanida clàssica d'estiu: l'esqueixada. Com que ens encanta el bacallà, la fem sovint. No cal dir, que el nom li ve de l'ingredient principal: el bacallà esqueixat!

Ingredients (2 persones):
200 gr de bacallà esqueixat
2 tomàquets madurs (en el nostre cas, dels de pebrot)
1 pebrot vermell gros
olives arbequines (o d'Aragó o Kalamata)
oli i pebre negre

comencem per remullar el bacallà: si el tenim ja esqueixat, només amb un parell d'hores ja ho tindrem. Si el tenim en peça, ens caldrà dessalar-lo dos dies abans i després l'esqueixarem.
Netegem el pebrot i els tomàquets i els tallem a trossos petits (daus). Ho barreguem amb el bacallà i les olives, amanim amb un bon raig d'oli i una mica de pebre negre.Sal no ens caldrà, que el bacallà ja en porta.
Queda millor si la fem unes hores abans. Es guarda bé a la nevera i la servim una mica fresqueta.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

M'encanta l'esqueixada!! a casa mai se li ha posat pebrot, i li posem el tomàquet rallat... però de totes maneres és boníssima!
Petons
Sandra

Gemma ha dit...

Un clàssic sensacional, sa i molt refrescant. Cada casa té la seva recepta particular, nosaltres tampoc hi posem pebrot ;)

Anirac ha dit...

hola,
així només li posseu el bacallà i el tomàquet? uhmmm ho hauré de provar!!
gràcies per comentar!!

Seguidors