dilluns, 29 d’agost del 2011

Truita en escabetx de fonoll

Una manera molt saborosa de menjar-nos les truites de riu: amb escabetx; aquest sistema de cocció permet conservar els peixos o les carns durant uns dies, si bé ara amb tanta calor, es millor tenir-los a la nevera igualment. En aquest cas, hem fet servir una recepta d'escabetx que preveu l'ús de fonoll.

Ingredients (2 persones):
2 truites de riu (1 per persona)
4 o 5 grans d'all, al gust
1 ceba petita
farigola
orenga
1 cullerada sopera de llavors de fonoll
1 cullerada de cafè de pebre vermell dolç
1/2 got de vinagre
1/2 de vi blanc
oli, sal i pebre negre
farina

Tindrem les truites ben netes, les enfarinem i en una paella amb oli, les fregim. Quan siguin guites al gust, les posarem en una cassola de terrissa o en una platera una mica fonda.

A la mateixa paella, hi posarem uns alls sencers (pelats) o tallats per la meitat i la ceba tallada en juliana. Quan la ceba comenci a agafar color, hi afegirem la farigola i l'orenga al gust i el fonoll. Donarem unes voltes, i hi afegirem el pebre vermell i immediatament, perquè no es cremi el pebre vermell, el vinagre i el vi blanc. Deixarem que cogui a foc fort uns 5 minuts i tirarem tot el contingut de la paella pel damunt de les truites.

Es poden menjar fredes o calentes, el mateix dia (millor deixar-les reposar unes hores) o guardar-les 5 o 6 dies si no fa calor. Sempre és més prudent, encara que estiguin escabetxades, guardar-les a la nevera.


1 comentari:

Anònim ha dit...

Uis, me la guardo de cara la recepta del 15, que aquest mes demanem escabetxos i no n'he fet mai! jejeje Quina pinta!
Petonets
Sandra

Seguidors