divendres, 26 d’agost del 2011

Iman Bayildi (albergínies turques)

Una altre plat amb les albergínies com a ingredïent protagonista, aquest cop vàrem aprofitar per a fer una recepta que havíem tastat durant el nostre viatge a Turquia i que volíem repetir: Iman Bayildi; albergínies cuites al forn i farcides de verdures exclusivament; el nom vol dir "l'iman es va desmaiar" de tant bones com les va trobar!.
Per a fer-les vàrem aprofitar de nou les albergínies blanques de la Garrotxa: la recepta original preveu coure les albergínies amb pell i tot, hi ha gent que la troba massa amargant, però amb les albergínies blanques això no es cap problema.

Ingredients (4 persones):
4 albergínies grosses
2 pebrots verds
1 ceba grossa
3 o4 tomàquets vermells madurs
2 grans d'all
julivert
1 cullerada de cafè de pebre vermell dolç
pebre negre i sal
1 cullerada de cafè de pebre anglesa (no en teníem)

Rentar les albergínies, treure-les la cua i fer-les un tall longitudinal, amb comte de no tallar-les. Salar i deixar que perdin l'aigua durant uns 20 minuts.

Tallar la ceba a trossos petits, i els pebrots també (i els hi traurem les llavors, es clar). Ratllem els tomàquet i tallem els alls ben fins.

En una paella, hi posem oli i quan sigui ben calent, afegirem la ceba i els pebrots i deixarem que es coguin, quan la ceba comenci a estar transparent, hi afegirem els alls. Deixem que cogui uns minuts, i hi afegim el tomàquet, les espècies i la meitat del julivert picat ben fi. Deixem que cogui i es concentri el sofregit.

A part, fregim les albergínies per totes bandes en oli ben calent. Quan siguin mig cuites, les traiem de la paella i les reservem posades en paper absorbent.

Quan les albergínies siguin fredes les posem en una cassola de terrissa, les farcim amb les verdures aprofitant el tall que hem fet al principi i aboquem pels cantons aigua calenta fins que arribi, més o menys , a la meitat de les albergínies. Enfornem a uns 180 fins que siguin cuites i tendres. Les deixem que es refredin dins la cassola, i quan ja siguin fredes, les traiem i hi tirem pel damunt la resta del julivert.

2 comentaris:

trifasic de baileys ha dit...

M'encanten les albergínies i aquestes tenen una pinta increible!! hauré de provar la recepta, tinc curiositat de saber el gust que tenen!! petons

Unknown ha dit...

per provar, tenen molt bona pinta!! :D

Seguidors