dijous, 30 de juny del 2011

Bombons de músic

Aquests bombons estan inspirats en les famoses postres de músic. Tradicionalment als músics que tocaven a les festes majors durant les cercaviles i als balls se'ls hi oferia fruita seca variada i un vas d'aiguardent o moscatell, diuen que perquè era el que hi havia llavors als pobles i també perquè dóna molta energia i això permetia que els músics seguissin tocant...Més modernament, amb aquesta formula se'n fan coques, torrons, xocolates i es clar, bombons...En el nostre cas vàrem aprofitar avellanes torrades, pinyons, festucs (bé, això no és gaire ortodox) i trossets de fruita confitada (en contes de panses i figues seques). La idea també era posar en pràctica el que ens havien ensenyat en un curs per fer bombons precisament. Les quantitats de fruita seca no les sé perquè ho vam fer a ull.

Ingredients (15 bombons aproximadament):
200 g de xocolata negra de bona qualitat
15-20 avellanes torrades
30-40 pinyons
15-20 festucs
fruita confitada tallada a trossets petits (important: que hi hagi taronja)
Podem canviar els festucs per trossos de nous, afegir-hi també ametlles o panses....

Necessitarem també:
màniga pastissera amb un broquet gros i llis per a fer els bombons.
pinces per a posar els fruits secs damunt els bombons.
un termòmetre de cuina (imprescindible)
espàtula

Per a fer els bombons i que no es fonguin amb la temperatura ambient i en tocar-los amb els dits, caldrà temperar la xocolata. Així,a més, aconseguim que ens quedi un color brillant.

Primer fondrem tota la xocolata al bany maria fins que arribi a 40-45º. Quan controlem que tenim la xocolata dins d'aquest marge, la traiem del bany maria i l'aboquem damunt el marbre, amb una espàtula remenem pel damunt del marbre perquè es refredi a 28º. En aquest precís moment, tornarem a ficar la xocolata al bany maria i la portarem a 31-32º. Quan arribi a aquesta temperatura, la traiem de nou i la posem dins de la màniga pastissera.

Anem fent els bombons damunt la silicona o damunt un paper parafinat de cuina. Cal que ens quedin com monedes. Al damunt de cada bombó, i amb l'ajut de les pinces, hi posem un avellana, un o dos pinyons , un festuc i una mica de fruita confitada.

Deixem que es refredi a temperatura ambient (mai a la nevera!, perdria lluentor).
Un cop fred, els posem en una capsa o en una llauna i se'ns aguanten per varies setmanes (però segur que ens els menjarem abans!)

3 comentaris:

conpanyvino ha dit...

Que curiós d'on ve el nom de músic. M'agradaria fer un curs de xocolata, perquè em sembla una tècnica molt complicada. T'han quedat molt bé.

Gemma ha dit...

Temperar la xocolata a casa és molt complicat!
Però a tu t'ha quedat sensacional, aquests bombons han de ser un vici de picar i picar fins menjar-se'ls tots ;)

Ornella ha dit...

Sono meravigliosi questi bombons, sei molto brava col temperaggio del cioccolato io non ho ancora avuto coraggio di provare :-) Baci buon fine settimana!
P.S. Scusa il ritardo..Sì il riso va usato crudo.

Seguidors