dimecres, 9 de febrer del 2011

Bacallà a la mussolina de piquillos

 Aquests dies estic fent un curset molt interessant de bacallà i aquesta és una de les receptes que ja he provat a casa.

Ingredients (4 persones):
4 talls de morro de bacallà dessalat de 120-140 g cadascun
6 grans d'all
oli (3 dl)
1 ou
4 cebes tallades a juliana
6 pebrots del piquillo
sal

En un cassó posem l'oli i l'escalfem fins a 60º. Hi introduïm el bacallà amb la pell cap amunt i el deixem confitar a foc baix durant uns minuts (fins que "canviï" de color a cuit), el traiem del foc i quan s'hagi refredat una mica l'oli, traiem el bacallà i el reservem.
Amb una part de l'oli (sense la gelatina), posem a confitar la ceba amb una mica de salt. Deixem que cogui molt lentament fins que quedi ben tova i cuita. La traiem de l'oli i l'escorrem.
Amb l'altra part de l'oli (sense la gelatina), posem a confitar els alls tallats per la meitat i pelats. Cal que coguin molt lentament fins que comencin a enrossir.
En un morter, aixafem els pebrots del piquillo fins aconseguir un puré molt fi. També hi afegim dos dels alls confitats. Quan tinguem una pasta feta, hi afegim un rovell d'ou i una mica d'oli de confitar els alls (que sigui ja fred). Treballem tot això com si féssim un allioli. Li podem posar si volem un toc de pebre negre.
Muntem la clara a punt de neu i quan sigui ben forta, l'afegim a poc a poc i amb molta cura a la maionesa.
Posem en una safata ,que pugui anar al forn, una capa de la ceba i al damunt el bacallà amb la pell cap avall. Cobrim cada tall amb la mussolina i el posem a gratinar una miqueta fins que agafi un color dauradet.

3 comentaris:

conpanyvino ha dit...

M'encanta el bacallà! i amb mussolina de piquillos deu ser boníssim. Ho probaré a fer. Una abraçada

Gemma ha dit...

El bacallà i els pebrots del piquillo lliguen super bé, oi? I amb el toc de gratinat deu quedar un plat gustós, bo i fàcil de fer.

A peu coix. Núria Sagués ha dit...

Magnífic!

Seguidors