dimecres, 5 de gener del 2011

Patates d'Olot (farcides de pasta de croqueta)

Les patates d'Olot varen ser creades al restaurant "la Déu" de la capital de la Garrotxa. Immediatament van adquirir una gran fama i actualment es comercialitzen a molts llocs com a "patates d'olot" o , a vegades, "patates de la Vall", també han passat a formar part del receptari popular i moltes families les fan a casa seva. Aquests dies de Nadal teniem pensat fer croquetes amb els sobrants de la carn d'olla de Nadal, però després de veure un reportatge per la tele on sortia Olot , les Preses , Sant Esteve d'en Bas, etc i d'una visita a la Garrotxa per comprar unes cosetes, ens va agafar un atac de garrotxitis aguda i van decidir fer les patates d'Olot. No posem quantitats perquè tot va ser a ull, aquest cop.

Ingredients (10-12 peces):
pasta per fer croquetes de carn (aquí)
1 clara d'ou
2 patates mitjanes
oli i sal

Netejem i pelem les patates, amb la mandolina, en fem llesques ben primes(recordeu que si teniu un estri per ratllar tomàquets, teniu una mandolina* només us cal girar el ratllador i ja està llesta); Compte, perque no ho podem fer a mà, per pols que tinguem, els talls seran massa gruixuts i serà com menjar patates fregides i no és això el que busquem.

Én una paella amb força oli, anem posant-hi les llesquetes ben primes, cal que es coguin una mica però que no enrosseixin, només que perdin la rigidesa. Les anem passant a un plat amb paper absorvent. Salem.
Quan siguin totes passades, n'agafem una i hi posem al damunt una cullerada de pasta, sense que arribi a les vores, llavors, la tapem amb una altra llesca i pasem la patata d'Olot per clara lleugerament batuda, així queda segellada i no marxarà el farcit. La posem en oli calent i deixem que enrosseixi. Repetim amb totes les llesquetes fins acabar-les o acabar la pasta.
*aquí, el ratllador, al mig hi podeu veure la mandolina, per fer-la servir, cal girar el ratllador!


Seguidors