dimecres, 19 de gener del 2011

Pastís de patata

Un plat fàcil de fer i sense gaires complicacions ni en la elaboració ni amb els ingredients. En aquest cas varem fer per la part de dalt del pastís una capeta de maionesa, però també el fem amb una capa de formatge : per exemple d'aquell que vénen a llesques; en tots dos casos, ho gratinem perquè agafi aquest color lleugerament torrat .

Ingredients (4 persones):
3 o 4 patates
7 o 8 anxoves amb oli (aquí)
llet
mantega
sal i pebre o nou moscada

per la musselina de maonesa:
1 all
1 ou
oli
sal

Pelar les patates, bullir-les i passar-les pel passapurés en calent. Hi afegim una mica de mantega i una mica de llet quan encara sigui calent fins aconseguir un puré fi. Salem i empebrem o bé hi posem una mica de nou moscada.
Dividim el puré en dues part, una d'elles un pèl més gran que l'altra. Aquesta porció més abundant la posem en una safata o una llauna que pugi anar al forn, l'escampem i la repartim bé per tota la superfície. Distribuïm pel damunt els filets d'anxova i anem afegint a cullerades la resta del puré, repartint-lo homogeniament i tapant els filets. Per últim, escampem pel damunt la maionesa clareta i ho posem a gratinar fins que tingui una mica de coloret.
Per fer la maionesa: posem en el pot del túrmixl'all sencer, l'ou, una mica d'oli i una mica de sal. Triem la funció salsa del túrmix i en un moment ja tenim la maionesa. Cal posar oli suficient per que ens quedi clareta, però no líquida.

4 comentaris:

@RusKiiis ha dit...

Doncs m´alegro que trobis interessants els taps cristal·litzats, és una tècnica típica de molts postres de servar...

No ho dic el que ara diré per compliment, realment tens un bloc plenissim de reptes molts interessants, et felicito!!!

Salut

marianna franchi ha dit...

Dev'essere di un buono!!Complimenti
Un abbraccio e buona giornata

Patrizia ha dit...

Ciao...che bello leggere il tuo blog...sei italiana pero'?...da me mi hai posto una domandina che ho preferito risponderti qui..per i biscottini, certo che puoi usare una farina di riso normale, o anche puoi comprare del riso integrale mixarlo più finemente possibile e passarlo al setaccio e cosi' otterrai la farina di riso integrale...grazie per la tua visita e piacere di conscerti!
Pat

conpanyvino ha dit...

Ahir a la nit vaig fer el teu pastís de patata, va quedar boníssim. Vaig probar de posar-hi pebre vermell, mig picant i mig dolç, en comptes de posar-hi nou moscada, i va agradar moltíssim a casa. També vaig posar-hi pernil curat perquè no tenia anxoves. Gràcies per la teva recepta.

Seguidors