La primera modificació és la inclusió de taronges dolces: com ja he dit abans, només en vàrem agafar dues d'amargues (i una d'elles força petita ,de la mida d'una mandarina grossa), així que vàrem afegir-hi una taronja grossa dolça per "completar". La proporció final aproximada seria: 70% de pes de taronges amargues i 30% de taronges dolces.
Ingredients:
taronges amargues (70% del pes) i taronges dolces (30% restant)
sucre; el mateix pes de sucre que de polpa obtinguda
Preparació:
- Rentar les taronges i posar-les en remull en aigua tèbia per unes dues hores.
- Posem una olla amb aigua la foc, i fem bullir les taronges senceres durant uns 15 minuts o fins que siguin tendres.
- Un cop tretes de l'olla, deixarem les taronges en aigua freda abundant durant tota la nit.
- Tallem les taronges per la meitat i en treiem la polpa. Reservem per separat tant la polpa com la pela.
- La polpa la tornem a posar a una olla amb aigua (poca) i la fem bullir 15 minuts més. Les colem i reservem.Agafem les peles, els hi treiem tota la part blanca que poguem, i les tallem en juliana (o com jo vaig fer a quadradets), les posem al seu torn en una olla i les fem bullir 15 minuts també.
- Les peles bullides es deixen en aigua 24 hores més, després els colem i les reservem. (jo les vaig colar directament i les vaig deixar al colador una horeta justa perquè perdessin l'aigua). Ull!, si no fem servir taronges dolces, cal respectar les instruccions originals, si no la melmelada serà massa forta.
- Pesem juntes la polpa i les peles, i el pes obtingut determinarà el pes de sucre que ens caldrà fer servir.
- Posem les peles, la polpa i el sucre en una olla, encenem el foc no gaire fort i comencem a fer la melmelada. Cal anar remenant amb una cullera de fusta durant una hora aproximadament; fins que les pells de la taronja es tornin transparents o la melmelada tingui la consistència justa (cal pensar que quan la deixem refredar, es tornarà una mica més espesseta.
- Posem la melmelada un cop freda en pots nets i que tanquin hermèticament. Els pots cal que estiguin totalment plens de melmelada, llavors el posem al bany maria : es a dir, en una cassola grossa amb aigua hi posem els pots, (cal que l'aigua no arribi a la tapa dels pots) i llavors posem la cassola al foc. Cal deixar-les bullir una mitja hora, així la podrem conservar més temps.
2 comentaris:
Aquesta recepta l'agafo, perquè fa temps que vull fer-la. Gràcies! quina bona pinta!
Grazie! Ho la possibilità di avere tante belle arance amare ma mi mancava la ricetta! Sembra proprio deliziosa!
Publica un comentari a l'entrada