diumenge, 12 de desembre del 2010

Conill amb moniatos

 Un dels plats favorits a casa durant la tardor és aquesta recepta que presentem avui, el conill amb moniatos; on aprofitem a més del moniato un altre dels productes estrelles de la tardor, els bolets. En aquest cas (el vàrem cuinar el passat diumenge) varem fer servir trompetes de la mort seques, però podeu fer servir els bolets que més us agradin: ceps, rossinyols, múrgoles o trompetes, per exemple.

Ingredients (4 persones):
1 conill d'1 kg
1 moniato gros
200 g de bolets secs
1 ceba grossa
2 tomàquets madurs
1/2 copa de vi ranci
1/2 copa d'anís sec
alls
1 fulla de llorer
farigola
julivert
ametlles torrades
sal i pebre negre

El conill es talla a trossos, es sala i s'empebre. En una cassola amb oli es posen els trossos de conills i s'enrosseixen, quan agafin color es retiren i es reserven.
A la mateix cassola, s'hi posa la ceba tallada ben menuda, se li dóna unes voltes i s'afegeix el tomàquet pelat i picat, el llorer i la farigola. Es deixa coure uns minuts, i s'afegeix llavors el conill un altre cop, el vi ranci i l'anís, deixem que s'evapori l'alcohol i s'hi afegeix aigua que cobreixi el conill (si els bolets són secs podriem aprofitar-ne l'aigua d'hidratar-los). Es deixa coure a poc a poc. A mitja cocció s'hi afegeix el moniato pelat i tallat a daus i els bolets. Mentrestant s'haurà fet una picada amb els alls, el julivert i les ametlles torrades. S'afegeix la picada a la cassola, es tapa i deixem que acabi de coure. Al final, si cal, rectificarem de sal.

1 comentari:

Ornella ha dit...

Bellissima questa ricetta! Il coniglio mi piace molto e preparato così, con funghi..magari porcini dev'essere molto appetitoso! Brava!

Seguidors