dijous, 16 de desembre del 2010

Bacallà a la brutesca

Un plat molt senzill de fer i sense gaire elaboració. Curiosament, era un plat de pescadors, de menjar a la barca...es veu que antigament, com no sempre els pescadors tenien sort i trobaben peixos per pescar, acostumaven a dur a les barques bacallà sec per menjar en cas de necessitat.

Ingredients (2 persones):
4 talls de bacallà sec
4 patates mitjanes
2 ous dusos
2 cebes
2 alls
2 fulles de llorer
2 tomàquets
aigua
pebre vermell
canyella en pols

Començarem per posar, dos dies abans, el bacallà amb aigua, amb la pell cap a dalt. Cal canviar 2 o 3 cops l'aigua durant aquests període.
Bullim els ous i els pelem
En una cassola es posa una mica d'oli, les patates pelades i tallades a trossets, els tomàquets tallats per la meitat o a quarts, com vulguem, la ceba tallada a juliana. Tot en fred. Després hi afegim els alls sencers però pelats, el llorer, el pebre vermell i la canyella. S'hi tira aigua fins a cobrir quasi bé les patates, s'hi afegeix el bacallà, es tapa i llavors s'encen el foc. Quan tinguem les patates cuites, hi posem els ous dusos tallats per la meitat, ho deixem dos minuts més al foc i ja es podrà servir.

2 comentaris:

el taller de cuina ha dit...

Mmmm!!! el bacallà m'agrada de totes les maneres, i aquest fa molt bona cara!!

Ornella ha dit...

Che buono!! Ho comprato il baccalà proprio questa settimana e proverò a cucinarlo in questo modo perché mi ricorda la ricetta di mia mamma...lei ha dimenticato come lo preparava!Un bacione

Seguidors