dilluns, 15 de novembre del 2010

Pollastre amb coca-cola


En el supermercat del barri, i com a part d'una campanya d'aniversari, han estat un mes que cada setmana obsequiaven els clients amb algun regalet, un dels cops es tractava d'una ampolla de coca-cola. Com que a casa no n'acostumem a beure, no sabíem molt bé que fer amb ella, així que vàrem buscar receptes per la xarxa i al final ens varem decidir per aprofitar-la fent aquest pollastre.

Ingredients (per a quatre persones):
1 pollastre a quarts
1 ampolla de litre de coca-cola
12-14 cebes del platillo (o dues o tres de grosses)
1 llimona
1 cullerada de gingebre fresc ratllat
oli
2 cullerades de salsa de soja

Primer de tot, posarem a macerar el pollastre ja net i salat amb una barreja del suc de la llimona, mig vaset d'oli, la soja i el gingebre. Ho podem fer pel mati o si ho fem el dia abans, millor posar-ho tot a la nevera. De tant en tant, remenem la barreja.

Escaldem les cebetes i les pelem (si no les escaldem costen molt de pelar).

A l'hora de començar a cuina, posarem el pollastre en una  cassola, hi tirarem el suc de la maceració pel damunt i el sofregim perquè agafi color. Regarem amb mig vas de coca-cola. Deixem que es cogui. A mitja cocció, hi afegirem les cebetes. Ho deixarem reduir fins aconseguir una salsa un sic espesseta i un pèl caramelitzada. Tornem a tirar la salsa pel damunt de del pollastre i les cebetes i ho tornem tot per uns 5 minuts més que faci xu-xup.

Seguidors