dijous, 28 d’octubre del 2010

Arròs amb castanyes

Aprofitant que estem a la tardor, i per tant ara és temps de castanyes, aquí tenim una altra recepta del llibre del Manuel Vazquez Montalbán ( que com es pot veure, faig servir força alhora de cuinar). Aquest plat, el presenta l'autor simplement com "arqueològic", es suposa que, per tant, és un plat antic i que ja no es devia fer gaire o gens a l'època en que està escrit el llibre (cap allà el 1997 o potser abans). és un plat curiós, amb pocs ingredients i moltes espècies, no gaire habitual (em sembla a mi) en el repertori tradicional. Val la pena de provar-lo.

Ingredients (4 persones):
80 g d'arròs per persona
1 ceba petitona
1 pebrot verd petit
un grapat de castanyes torrades i pelades (o pilongas si no en tenim)
un parell de claus d'olor
pebre negre
una culleradeta de llavors de comí
canyella (un canonet ja servirà)
aigua o brou suau (2 mesures per 1 mesura d'arròs)

Si feu servir castanyes pilongas, caldrà deixar-les en remull el dia abans i el dia que fem l'arròs, bullir-les en aigua ja calenta uns 10 o 15 minuts (fins que siguin quasi cuites).
Si són castanyes "normals" els hi feu uns talls i les poseu a coure al forn.
Farem un sofregit de ceba en una cassola de fang, quan sigui transparent, hi tirarem les castanyes i l'aigua o el brou. En aquest moment, cal que el foc estigui ben fort. Quan faci uns minuts que bulli fort, hi tirarem l'arròs, la sal i les espècies. Es deixa coure: els primers 4 minuts a foc fort, desprès baixarem el foc i deixarem couent durant uns 12 minuts més. I al final, el deixarem reposar cinc minuts amb el foc apagat, abans de servir-lo.
Aquest arròs el podeu fer sec o un pèl sucós, llavors hauríeu d'augmentar les mesures d'aigua (per exemple 3:1).

1 comentari:

Jasmine ha dit...

This must be delicious! (I'm sorry I don't speak your language :( but I really enjoy your site anyway!!).
Cheers!
j.

Seguidors