dimarts, 21 de setembre del 2010

Turmes arrebossades

((Advertència: aquesta no és una entrada adequada per a ànimes fàcilment impressionables! ))
La recepta que avui presentem és molt senzilla de fer, i l'ingredient principal i, de fet, únic d'un gust molt delicat, però es possible que la primera reacció de molta gent sigui la de negar-se a provar-lo! i perquè? que són les turmes potser es preguntarà algú? bé, les turmes són els testicles del xai (ja estàveu avisats) . Fins fa uns anys caps, potes, tripes, ronyons, fetge, lletons i turmes eren molt consumits i eren presents a la cuina de cada dia ; els mercats tenien un munt de parades de tripaires (les parades on es compraven). Però avui els gustos han canviat i per exemple en el mercat de Santa Caterina que fins fa uns anys tenia tota una filera (a l'exterior) d'aquestes parades, en prou feines en resten un parell o tres. És una llàstima perquè de tots aquests productes se'n poden fer uns plats molt saborosos i molt variats.
Aprofitem per animar-vos a provar-los! si us vàreu animar al seu moment a provar peix cru o espècies picants, salses estranyes o fruites exòtiques , et què tal atrevir-se també amb les turmes??
Ingredients:
turmes (5 o 6 per persona)
farina
aigua
sal
oli

Si el tripaire no ho ha fet, cal netejar les turmes, treure'ls una mena de tel que les embolcalla i tallar-les per la meitat.
A part, barregem farina amb una mica d'aigua fins aconseguir una consistència similar a una crema. Salem. Ja tenim preparada la pasta d'arrebossar.
Anem abocant les turmes a la pasta d'arrebossar, cal aconseguir que les turmes quedin ja revestides de la pasta.
Escalfem una paella amb oli i quan aquest sigui calent, anem afegint-hi les turmes. Deixar que es facin. Quan la pasta de l'arrebossat tingui un color dauradet, les traurem de l'oli i les posarem en un platet amb paper absorbent perquè treguin l'excès d'oli. I ja les tenim preparades.

4 comentaris:

Unknown ha dit...

Si fas una recepte amb SANG, potser que tambe sigui rara, i ben bona que es.
Si aceptes el repte, i la portes a la colla, jp en menjare.
Claudi

Unknown ha dit...

Ummm... Malgrat que segueixo una dieta tirant a vegetariana, després d'haver llegit la teva recepta potser algun dia em decidiré a menjar turmes (no a guisar-les!) si me les trobo amb una bonica presentació al plat, de manera que m'entrin pels ulls.

Per cert, amb quines verduretes es podria acompanyar aquest plat? És que jo, com que acostumo a menjar poca carn, quan en menjo m'agrada acompanyar-la d'algun vegetal. Creus que serien apropiades unes tires d'escalivada? A més, el pebrot vermell li donaria un toc de color que faria la recepta més atractiva. (Em fa l'efecte que si a una nena o nen li preguntes si li ve de gust per dinar "això" que es veu a la foto, d'entrada et dirà que noooooo!, precisament perquè li falta un toc de color).

Espero seguir llegint més receptes teves!

Anirac ha dit...

hola mares,
si haig de ser sincera, com que és aquest és un plat que a casa meva és molt típic de menjar per sopar i per sopar no mengem gaire, sovint les mengem soles sense cap acompanyament. Però sí, crec que una escalivada o el mateix asadillo que he penjat també aquests dies aniria molt be d'acompanyament. També uns tomàquets en amanida per contrastar el arrebossat (tampoc és que sigui un arrebossat pesat precisament però no deixa de ser un fregit)

Anònim ha dit...

Avui ho provo per primer cop, que jo la massa aquesta la faig servir per arrebossar les carxofes i esberginies.

Seguidors