divendres, 3 de setembre del 2010

Calamarcets farcits al vermut

 Aquesta recepta és força senzilla de fer, el farcits és fàcil de fer, sense gaire complicacions i només cal tenir comte que no es trenquin els calamarsets en el moment de coure'ls. Potser el més difícil és tenir el vermut a casa, no a tothom li agrada aquesta beguda, però en aquest cas, aquesta recepta el resultat és magnific i segur que agrada fins i tot als més reticents. Recomaneria utilitzar un bon vermut negre, en aquest cas, vàrem fer servir l'Yzaguirre de Reus, que està molt i molt bo.

Ingredients (per a 4 persones):
16 calamarsets (4 per persona)
100 cc de vermut negre
2 grans d'all
julivert
sal i pebre negre molt
farina
oli
16 escuradents

Es netegen bé els calamarset per dintre, si es poden tombar, millor, perquè així a més, quedaran millor farcits. Es piquen els alls i el julivert net i escorregut. Es tallen les aletes i les potes dels calamarsets ben petites, es barregen amb l'all i el julivert.
Farcim els calamarsets amb aquesta barreja, sense omplir-los del tot, i els tanquem amb els escuradents.
Enfarinem els calamarsets i els posem a coure en una paella amb oli no gaire calent, fins que quedin rossos. Cal anar amb comte que no es trenquin. Quan siguin rossos, es baixa el foc i es deixa que coguin a poc a poc. Passats uns 15 minuts, s'hi afegeix el vermut, es tapa la paella i es deixa coure pràcticament fins que s'hagi evaporat el líquid. Quedarà quasi com un caramel. Ja tindrem els calamarsets llestos.

Seguidors